fbpx

Automatisch traden met een crypto bot

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Is dat even een tijd geleden! Ik hoor het je denken en logisch ook, het is namelijk zeker al een tijd geleden dat ik weer eens een blog heb geschreven. Daarom werd het weer eens tijd en dit keer gelijk maar eens iets anders dan over affiliate marketing. Ik heb namelijk dit keer iets heel leuks te melden over een crypto trading bot!

Ik weet het, dit is totaal iets anders dan waar ik normaal gesproken over schrijf, maar hey, crypto is hot en komt ook aardig overeen met geld verdienen vanuit huis. Daarom vond ik het wel kunnen en het zorgt ook voor diversiteit in het leesaanbod, iets wat ik al heel lang wil!

Maar goed, het zal niet zo’n erg lang blogbericht worden dit keer, maar ik beloof je datje deze niet wilt missen! En zeker niet wanneer je crypto leuk vindt! Dus here we go!

Wat moet Ricardo Verboom met een crypto bot?

Zoals je weet en ook kunt zien aan deze website, heb ik al erg lang geen nieuwe blogberichten geschreven. Een jaar lang zelfs al! Het is niet omdat ik dit niet wil of er geen zin in heb, maar simpelweg omdat ik er de tijd niet voor heb! Ik werk namelijk fulltime voor een bedrijf en heb daarnaast ook nog een eigen bedrijf, dat ik vooral in de avonduren en het weekend moet runnen.

Best pittig natuurlijk en vooral wanneer je bedenkt dat ik ook nog verschillende hobby’s heb en een gezin. Gelukkig vind ik alles dat ik doe leuk, maar doordat een dag maar 24uur heeft, moet ik af en toe dingen skippen, of dingen gaan automatiseren! En vooral dat automatiseren is natuurlijk een echte gamechanger en daarom ga ik het in dit blogbericht vooral hebben over (semi) geautomatiseerd crypto traden. Hoe gaaf is dat?!

Maar goed, om even terug te komen op wat ik nou met een trading bot moet, traden is al jarenlang mijn hobby. En de afgelopen jaren ben ik mij in crypto gaan verdiepen. Inmiddels heb ik dan ook al aardig wat leuke resultaten weten te behalen. Helaas moest ook crypto een beetje wijken, het is namelijk voor mij onmogelijk om de hele dag koersen en het nieuws in de gaten te houden.

Nadat ik een paar maanden niets had gedaan met crypto, begon het toch weer een beetje te kriebelen. Ik wist alleen dat ik door een gebrek aan tijd nooit echt comfortabel zou kunnen traden. Het werd tijd voor een oplossing en aangezien ik best wel geïnteresseerd ben in automatisering, vroeg ik mij af of het niet mogelijk zou zijn om automatisch te traden met een crypto bot.

Uiteraard wist ik al dat dit wel mogelijk was met Forex en dit heb ik dan in het verleden ook meermaals gedaan, maar bij crypto was dit voor mij nieuw en wist ik niet waar ik moest beginnen.

Een bakje koffie met de beste developer die ik ken – Crypto bot, het idee

Gelukkig ben ik gezegend met goede en technische vrienden en een van deze vrienden (Bob Siefkes) is zonder te overdrijven de beste developer die ik ken! Daarnaast hebben Bob en ik veelal dezelfde hobby’s en crypto is daar absoluut geen uitzondering op. Zoals wel vaker, hadden we het onder andere weer over crypto en ik vertelde Bob dat ik graag weer eens zou willen traden, maar hier simpelweg de tijd niet voor heb en dat ik hierdoor zat te overwegen om met een bot te gaan werken.

Toen ik het woordje: “Bot” zei, werd Bob enthousiast, want hoewel wij allebei wel groot fan zijn van automatiseren, is hij ook de persoon die dit beter kan realiseren dan wie dan ook! Op dit moment kwam ik er al snel achter dat we weer eens aan hetzelfde dachten en het idee begon al gauw een plan te worden, wat alleen nog in uitvoering moest worden gebracht.

Goed, het plan om een crypto bot te maken was dus geboren, maar natuurlijk is de uitvoering van zo’n plan niet zo makkelijk. Daarom zijn wij eerst wat research gaan doen en begonnen we met het zoeken naar bestaande bots. Die waren er natuurlijk al en zelfs voor de broker die wij in gedachte hadden (Bitvavo natuurlijk!).

Mooi! Dachten we, dat scheelt weer een hoop werk. Helaas duurde dit gevoel niet langer dan, het moment dat we ons gingen verdiepen in de prijzen en voorwaarden. Uiteraard begrijpen wij de waarde van een goede bot en natuurlijk mag de maker ervan leuk verdienen, geen probleem! Toch ontdekten we na het bekijken van een paar bots, dat er vaak een maandelijkse fee betaald moet worden. Deze fee zou dan bijvoorbeeld € 40 zijn, met een max. accountgrootte van € 400. Er zou dus maandelijks alleen al 10% rendement behaald moeten worden om de fee terug te verdienen. Bij een groter account, zou je ook een hogere fee moeten betalen.

Dit vonden wij te duur en ook niet geschikt voor grotere accounts. Daarom hebben we besloten om zelf een crypto bot te gaan bouwen!

bob programmeert crypto bot
Onze topper in actie!

Waarom het (crypto bot) wiel opnieuw uitvinden?

Toen ik het er met andere crypto liefhebbers over had, kreeg ik een scherpe vraag: “Waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden?”. Het wiel opnieuw uitvinden is niet wat wij doen, maar wat wij wel doen is het bestaande wiel voorzien van een nieuw laklaagje en nieuwe banden!

Ook zijn wij van mening dat een bot toegankelijk moet zijn voor IEDEREEN en echt toegankelijk vinden wij het niet, wanneer er maandelijks betaald moet worden, zélfs op het moment dat er geen trades plaatsvinden. Een kleine fee per transactie vinden wij logischer en eerlijker!

Een strategie vertalen in code

Om een goede crypto trading bot te maken is er een goed plan nodig. Daarom hebben we een strategie ontwikkeld met een goede winst/verliesmanagement. Op deze manier kan onze crypto bot coins kopen op het moment wanneer er een koopsignaal wordt gegenereerd of verkopen op het moment dat er een verkoopsignaal wordt gegenereerd, of de stoploss wordt getriggerd.

Er zijn verschillende redenen waarom je deze strategie in een bot wilt verwerken:

  • Een crypto bot handelt zonder emoties
  • Een bot kan door een slim algoritme de kans op stoploss hunting verkleinen
  • Een bot is veel sneller dan een mens

Lang verhaal kort, onze crypto bot is ervoor gemaakt om automatisch crypto te traden, verliezen te verkleinen en winsten te vergroten. Natuurlijk trade iedereen volgens zijn/haar eigen strategie en daarom kan er in de toekomst worden gekozen uit verschillende strategieën, zodat je onze bot kan laten traden op de manier die jij wilt!

De testfase en wanneer onze bot live gaat (wordt geupdate zodra een datum bekend is)

Op dit moment zit de bot in een testfase en de resultaten zijn nu al veelbelovend. Het is nu nog een semi-automatische bot, die een mailtje stuurt op het moment dat er een signaal wordt gegenereerd. Dit is gedaan, zodat wij nog tijdig kunnen ingrijpen wanneer er iets fout gaat. Het nadeel van iets automatiseren is namelijk dat je het ook niet meer terug kan draaien op een moment dat er een zet wordt gedaan.

Op dit moment ontvangen wij daarom bij een gegenereerd signaal een mailtje, dat wordt geverifieerd voordat een cryptocoin wordt gekocht op verkocht. Zodra alles uitvoerig is getest en live kan, zullen de trades automatisch worden gedaan. Op dit moment is er dus spraken van een volledig automatische Bitvavo crypto bot.

Hoe werkt het:

Zodra de bot klaar is, zal deze op deze manier kunnen worden gebruikt:

  1. Koppel de bot aan jouw Bitvavo account
  2. Stel de bot in en kies onder andere: welke coins je wilt kopen/verkopen, bij hoeveel % er winst of verlies wordt genomen, hoeveel je maximaal wilt kopen per trade
  3. Waardeer jouw account op voor de transactiekosten (PrePaid) (Je betaalt per transactie een kleine fee)
  4. In jouw account zie je de geschiedenis van alle uitgevoerde transacties

En dat is alles!

Blijf op de hoogte en weet precies wanneer we live gaan!

Ben jij ook zo enthousiast en kun je niet wachten om ook goedkoop en automatisch te traden met onze Bitvavo crypto bot? Er is al een website, waarop jij een sneakpeak kan vinden! Op dit moment zie je daar alleen nog de actuele Bitcoin koers, maar deze pagina zal binnenkort plaats gaan maken voor een prachtig design en een aanmeldformulier, waarop jij je kan aanmelden om mee te kunnen doen.

Word jij een van de eerste 1000 gelukkigen die gebruik kan maken van onze Uptraid bot? Je leest het goed ja, een van de eerste 1000 en daarna zal registratie tijdelijk niet mogelijk zijn! Uptraid wil namelijk 99,9% uptime garanderen en begint daarom met slechts 1000 spots!

Bezoek Uptraid.com regelmatig en ontdek de laatste ontwikkelingen