fbpx

De beste SEO tool voor affiliate marketing

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Het heeft even geduurd, maar hier dan toch een gloednieuw blogbericht. Wellicht korter dan dat je van mij gewend bent, maar wel straight to the point. Wil je weten welke SEO software ik gebruik? Blijf dan lezen.

Wanneer je begint met affiliate marketing zijn er verschillende uitdagingen die je moet tackelen. Een van de grootste uitdagingen is bezoekers op je website krijgen. Dit is dan ook de uitdaging waar veel over gesproken wordt en waar iedereen eigenlijk wel een ander antwoord op zal geven.

Maar goed, zonder bezoekers ook geen sales! Het is dus wel heel belangrijk om iets met deze uitdaging te doen! Gelukkig zijn er verschillende manieren om bezoekers op je website te krijgen en daar zal dit blogbericht over gaan. Ook zal ik je verklappen welke SEO tool ik gebruik en geef ik er natuurlijk ook wat uitleg over!

2 manieren om meer bezoekers op jouw affiliate website te krijgen

Voordat we verder gaan met de SEO tool die ik zelf gebruik, wil ik je eerst kennis laten maken met de twee manieren die ik zelf gebruik om bezoekers naar mijn affiliate websites of andere websites te krijgen. Je kunt deze manieren natuurlijk ook gewoon gebruiken voor jouw bedrijf!

Meer bezoekers op je website manier 1: Adverteren!

Vooral wanneer je net met een affiliate website bent begonnen, is adverteren een goede manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Wanneer de eigenaar van een affiliate website geen beschikking heeft over bijvoorbeeld een Facebook account/page of een Instagram account met duizenden volgers en toch bezoekers naar de website wil krijgen, dan werkt adverteren in vrijwel alle gevallen het beste.

De meningen over adverteren zijn erg uiteenlopend. Toch begin ik bij elke nieuwe affiliate website met adverteren om bezoekers naar de website te krijgen. Simpelweg omdat manier 2 (zoekmachine optimalisatie) een stuk complexer is en ook nog eens lang kan duren voordat het aanslaat!

Er zijn verschillende advertentienetwerken waarbij je kunt adverteren, waaronder de twee meest bekende Google Ads en Facebook ads. Allebei zeer effectief, maar natuurlijk hangt daar wel een prijskaartje aan vast! Daarom moet het rendabel zijn om advertenties in te zetten. Het promoten van een goed product met een goede commissie is dan ook erg aan te raden!

Maar goed, dit is geen blog met een volledige tutorial over adverteren en welk product je dan zou moeten kiezen, we gaan het vooral hebben over een tool die ik gebruik. En die is niet zoals je waarschijnlijk vermoed alleen voor SEO (zoekmachine optimalisatie), maar ook zeer geschikt voor wanneer je gaat adverteren (Google Ads). Maar daarover zometeen meer, we gaan eerst even naar manier 2.

landingspage blokken voorbeeld

Meer bezoekers op je affiliate website manier 2: SEO!

Waar je ook online op zoek gaat naar antwoorden over hoe je meer bezoekers op je website krijgt, vrijwel overal krijg je als antwoord SEO. Nou is SEO aan de ene kant niet zo heel spannend, maar vergeet niet dat het een vak is en dat je wel moet weten waar je mee bezig bent om iets te bereiken. Laat je hier vooral niet door ontmoedigen, want het gaat je zeker lukken met de juiste tools en de juiste uitleg!

SEO is letterlijk mijn beroep, maar zonder de juiste tools ben ik gewoon nergens, PUNT! Bij SEO draait het vooral om data en het maken van data. Voor een gemiddelde website, krijg je al te maken met behoorlijk wat data. Zo gaat het bijvoorbeeld over zoekwoorden, rankings, backlinks en ga zo maar door.

SEO begint bij een zoekwoordonderzoek, hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Google zoekwoordplanner. Je voert hier een basis zoekwoord in en vervolgens krijg je (meestal) een grote lijst te zien met zoekwoorden waar mensen op zoeken. Maar hier begint het al! Deze lijst laat vaak het grotere plaatje niet zien, zo zie je wel een enorme lijst met zoekwoorden, maar hier zitten vaak ook woorden tussen waar je simpelweg niets mee kan en het filteren is nogal lastig.

Eigenlijk merk je dan al dat je echt een andere SEO tool nodig hebt en vervolgens ga je ontdekken dat SEO software niet betaalbaar is! Herken je dit? Gelukkig zijn er altijd meer wegen die naar Rome leiden.

Maar goed, heb je dan uiteindelijk de juiste zoekwoorden, dan komt er nog wat werk aan! Je moet nu bijvoorbeeld content gaan schrijven, een structuur in je website aanbrengen en dan ook nog iets gaan verkopen om alle tijd die je erin hebt gestoken weer terug te verdienen!

Na weken bezig te zijn geweest met het schrijven van content (of je laat iemand dit doen), wordt het natuurlijk tijd om uit te zoeken op welke zoekwoorden je gevonden wordt. Hoe groot was die lijst? En wil je wekelijks handmatig je rankings controleren? Natuurlijk niet! En ook hier biedt een goede SEO tool weer de uitkomst.

Zullen we maar gewoon mijn SEO software erbij gaan pakken? Oké, daar gaan we dan!

affiliate marketing seo

Betaalbare SEO software: SE Ranking

SEO software moet betaalbaar zijn en goed! Gelukkig heb ik daar zo’n 3 jaar geleden iets voor gevonden en wat een verademing! En nee, dat zeg ik niet omdat ik aandelen heb in deze software, hoewel ik wel een linkje achterlaat om hem met korting te bestellen! Jarenlang maakte ik gebruik van dure software. Honderden en duizenden euro’s gaf ik uit aan tools als Semrush, Moz, Ahrefs en ga zo nog maar even door.

Natuurlijk werden er wel resultaten behaald, maar ik vond de bedragen die ik maandelijks moest betalen een behoorlijke investering en niet te vergeten dat deze investering elke maand weer terug kwam. Hierdoor begon ik goedkopere alternatieven te testen, waarvan ook vaak weer goed te merken was, waarom ze goedkoper waren!

Op een of andere manier bleef ik toch weer terugkomen bij eerdergenoemde tools en tegelijk besefte ik ook dat het anders moest. Na weer een paar duizend euro te hebben uitgegeven was ik het zat! Ik begin weer een zoektocht en stuitte op een tool met de naam SE Ranking.

Ik ben me gaan verdiepen in alle features en merkte dat SE Ranking vrijwel alle tools in een softwarepakket had gepropt en daar een fractie van de prijs voor vroeg in tegenstelling tot de andere tools die ik gebruikte. Ik zal maar niet vertellen wat het prijsverschil was!

SE Ranking features

Ik gebruik SE Ranking nu voor elke website die ik in beheer heb en ben nog steeds niet bekend met alle features. Zoveel zijn het er en zo uitgebreid is de software! Ik maak hieronder wel een lijstje van features, maar zal voornamelijk de features die ik zelf gebruik wat verder uitlichten in dit blogbericht!

Keyword Rank Tracker

Dit is de feature die ik het meest gebruik! Wanneer je wekelijks voor bijvoorbeeld 10 zoekwoorden wil zien op welke rank je staat in de zoekmachines dan kun je dit nog eenvoudig doen met een simpele zoekopdracht. Heb je echter meerdere zoekwoorden of zelf meerdere websites met verschillende zoekwoorden, dan is dit gewoon niet te doen en zonde van je tijd!

Daar komt SE Ranking in actie! Het is gewoon zo simpel als jouw website koppelen aan de software, samen met Google Analytics en letterlijk je zoekwoorden te kopiëren en plakken! Vervolgens is het set and Forget, niet meer, niet minder! De Keyword Rank Tracker zal nu dagelijks, of wekelijks (ligt aan je abonnement) de rankings van al je opgegeven zoekwoorden gaan checken. Vervolgens kun je in een simpel overzicht zien hoe het er met jouw rankings voorstaat!

Keyword research and suggestion tool

Ben je serieus met SEO of ben je echt van plannen om echte stappen te maken met SEO? Dan is de kans heel groot dat je deze tool dagelijks gaat gebruiken. SEO is all about keywords en daarom is deze tool echt een gamechanger! Natuurlijk krijg je van Google gratis een keyword research tool en deze is erg leuk en handig om mee te beginnen, maar op een gegeven moment krijg je behoefte aan meer functionaliteit. Ontdek je dan SE Ranking en dan met name de inbegrepen keyword research and suggesties tool, dan is de rest geschiedenis!

Keyword grouper

Dit is een onderdeel dat bij de keyword rank tracker is inbegrepen en ontzettend handig! Vaak bestaan zoekwoorden uit een seed keyword, en wanneer je die door een tool als “Keyword research and suggestion tool” haalt, dan komen er verschillende zoekwoorden uitrollen die een bepaald raakvlak hebben met het seed keyword. Met de keyword grouper, kun je zoekwoorden verdelen in groepen en zo heb je een makkelijk overzicht van hoe je ervoor staat.

Backlink checker

Nu komen we bij een feature die heel krachtig is, en ook heel duur kan zijn wanneer je dit via andere software gaat doen! Met de Backlink checken, kun je niet alleen de backlinks naar jouw website zien, maar ook de backlinks van je concurrentie! Heb je moeite om boven je concurrent uit te stijgen? Vaak maken backlinks het verschil, want die zijn nog steeds heel krachtig! Met de Backlink checken, vind je de sterkste backlinks van je concurrenten en kun je deze gebruiken om jouw posities te verbeteren!

Backlink monitor

Doe je aan linkbuilding en ruil je ook weleens backlinks? Sla ze op in het systeem! SE Ranking zal vervolgens controleren of de links nog actief zijn. Is dit niet het geval? Dan krijg je een melding en kun je controleren wat er aan de hand is. Doe je veel aan linkbuilding? Dan kun je vast wel inschatten hoeveel tijd je hiermee kunt besparen!

Website audit

Ook dit is een hele dikke feature en zeker niet onbelangrijk. Met de website audit, wordt je hele website gescand op problemen en punten die verbeterd kunnen worden. Een onderdeel dat ook een erg belangrijke ranking factor is voor SEO is performance. En elk punt waarmee je kan zorgen dat jouw website beter gaat ranken, moet je aanpakken (als je het mij vraagt). De SE Ranking website audit, ziet ook dingen die jij misschien mist. Dit kunnen heel veel punten zijn en stuk voor stuk ranking factors, zoals h1 / h2 tags die je bent vergeten of waarvan je er te weinig hebt gebruikt, alt text, meta title/description en ga zo maar door!

Waarom ik SE Ranking de beste SEO software vind

Soms slaan SEO tools de plank volledig mis en dit gebeurt dan met name bij de goedkopere tools. Dat vind ik hier totaal niet het geval! Het is een zeer complete SEO software en de prijs is laag en aantrekkelijk. Natuurlijk is dit niet alles, ik gebruik deze tool inmiddels voor ALLE websites die ik beheer en heb zelfs aan mijn werk uiteindelijk gevraagd om SE Ranking aan mijn softwarepakket toe te voegen, uit kostenbesparing maar ook zeker omdat ik het echt fijn vind om ermee te werken!

Inmiddels werk ik er nu al een paar jaar mee en ik wil (voorlopig) niets anders meer. Hier moet ik trouwens wel aan toevoegen dat ik sommige andere tools zeker niet volledig af wil schrijven, zo heb ik bijvoorbeeld met andere tools ook wel erg goede ervaringen maar prijstechnisch vind ik ze een stuk minder aantrekkelijk!

SE Ranking prijzen

Oke, genoeg verteld over deze prachtige tool. Wil je SE Ranking in actie zien? Probeer het dan gewoon uit, er is namelijk ook een trial versie!

De prijzen worden berekend op basis van “Rankings Check Frequency”, met andere woorden, hoe vaak jij wilt dat de rankings worden ge-update (dagelijks, om de 3 dagen of wekelijks) en of je wilt betalen per maand of per jaar (per jaar is 40% goedkoper).

Hieronder zie je twee printscreens met de prijzen. Ik heb hierbij rekening gehouden met het goedkoopste pakket (wekelijks updaten van rankings) en laat je de prijzen zien bij een jaarabonnement en een maandabonnement.

SE Ranking prijs bij een jaarbetaling.

se ranking prijs jaar

SE Ranking prijs bij een maandbetaling.

se ranking prijs maand

Lees ook: Mijn affiliate marketing ervaringen

Lees ook: Welke affiliate marketing cursus moet je kiezen?

Lees ook: Gemiddelde inkomsten affiliate marketing