fbpx

Een snelle affiliate campagne opzetten

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Snel een affiliate marketing campagne opzetten, dat is wat veel affiliates willen en daarom gaan we het daar in dit blogbericht over hebben. Het heeft trouwens even geduurd voor er weer eens een nieuw bericht kwam, het was een drukke maand de afgelopen maand. Maar goed, laten we beginnen!

Dit zal geen erg lange blog gaan worden, we gaan straight to the point, dus daar gaan we! Om aan een affiliate marketing campagne te kunnen beginnen, heb je natuurlijk eerst een product nodig dat je wilt gaan promoten. Eenmaal een interessant product gevonden, dan kan het feest gaan beginnen.

In dit blogbericht wil ik een strategie doornemen, waarmee je:

  1. Geen hoofdpijn krijgt om SEO, dit is namelijk van latere zorg
  2. Direct bezoekers naar jouw affiliate website/landingpage gaat genereren
  3. Supersnel je eerste sales/leads gaat binnenhalen

Klinkt wel leuk toch?! En het is echt zo, ik zal nu een strategie met je delen die ik vaak gebruik voor nieuwe start-ups en wanneer ik snel resultaat wil!

 Aan de slag met een interessante affiliate campagne

Wanneer je op een affiliatenetwerk een interessante campagne tegenkomt en deze direct wilt promoten en resultaat wilt behalen, dan kan deze strategie interessant voor je zijn. We beginnen namelijk niet met SEO, maar knallen er gelijk met een gestrekt been in en beginnen dus met SEA en Facebook Advertenties.

Soms wil je gewoon snelle resultaten en SEO is dan meer voor de lange termijn en kan later worden toegepast. Maar goed, er hangen natuurlijk ook wat kleine nadelen aan vast. Zo moet je namelijk wel wat geld uitgeven aan advertenties. Doe je dit echter goed? Dan ga je dit allemaal terugverdienen!

Dit keer promoten we een affiliate campagne door middel van een landingpage

Oké dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar we willen een snel resultaat zien. Omdat we gaan werken met advertenties, heb je geen duizenden woorden aan SEO-teksten nodig, maar wel een keiharde salespage. Met de juiste tools, kun je binnen no-time een landingpage in elkaar bouwen en hier hoef je zelfs geen website voor te hebben! Makkelijk he?

Met mailerlite kan er binnen no-time een landingpage in elkaar gezet worden. Het mooiste aan deze tool is, dat je gratis kunt instappen en gebruik kunt maken van alle opties. Het is GRATIS, dus ga snel naar mailerlite.com en maak een account aan. Je zult hier geen spijt van krijgen!

Nu kun je gratis en voor niets een dikke landingpage bouwen. Ik zal in dit bericht geen uitleg gaan geven, maar ik beloof je wel dat er spoedig een filmpje online zal komen waarin ik het show! Tot dan, kun je hier terecht, voor informatie over het bouwen van een landingpage.

Vergeet ook niet om je landingpage toe te voegen aan Google Analytics, op deze manier kun je straks ontdekken wat bezoekers doen. Daarbij is Google Analytics natuurlijk een mooie toevoeging aan de tools die je van Mailerlite gratis mag gebruiken.

affiliate campagne bezoekers

Bezoekers naar je landingpage sturen via SEA en Facebook Ads

Wanneer je landingpage klaar is, kun je aan je advertenties beginnen. Om dit goed te kunnen doen heb je een doelgroep nodig. Neem het product dat je wilt gaan promoten daarom goed onder de loep en probeer de volgende vragen te beantwoorden:

  1. Welke mensen reageren op content over het product (zoek forums, facebook, twitter etc.) En kom erachter welke mensen geïnteresseerd zijn in het product.
  2. Wat zijn de leeftijden van deze mensen, wat is het geslacht en van wat voor dingen houden ze nog meer?
  3. Op welke websites/social media platformen zijn deze mensen het meest actief?
  4. Wat voor content van het product wordt veel gedeeld? (video/foto’s/etc)

Je hebt nu genoeg informatie om aan de slag te gaan en een doelgroep samen te stellen. Het belangrijkste is dat je de taal van jouw doelgroep spreekt, je de juiste content deelt en test hoe jouw advertentiecampagnes aanslaan. Vervolgens ga je advertenties maken met de door jou samengestelde doelgroep en verwijs je de advertenties naar je landingpage.

Uiteraard geldt voor je landingpage hetzelfde, spreek de taal van je doelgroep, deel de content die de doelgroep interessant vindt en test je landingpage. Er zullen uiteindelijk nog aanpassingen gemaakt moeten worden om de conversie omhoog te helpen.

En nu zien hoe de eerste sales/leads binnenstromen

Oké, toegegeven, dit is wel erg kort door de bocht, maar deze strategie is ervoor om snel resultaat te genereren. Natuurlijk moet je de advertenties en conversie goed in de gaten houden. Maak daarom in het begin gebruik van een klein budget. Een budget dat je kunt missen en dit hoeft echt niet veel te zijn.

Het gaat erom, dat je in de eerste twee weken dat kunt verzamelen van bezoekers. Wat doen de bezoekers, welke advertentie werkt het beste (a/b-test) en welke landingpage werkt het beste (a/b-test). Je zult erachter komen waar het mis gaat en hier kun je op inspringen.

Haal je de eerste sales binnen en heb je een positieve ROI (Return On Investment)? Dan is het tijd om op te schalen en kun je jouw advertentiebudget omhoog doen en misschien zelfs nog meer advertenties maken. Vergeet ook niet, wanneer je dit punt bereikt om een premium membership te nemen bij Mailerlite (en nee, ik wil je niets verkopen). Maar een premium membership zorgt ervoor dat bepaalde tools blijven werken, de eerste twee gratis weken heb je namelijk een premium account en na deze twee weken kun je mailerlite nog wel gewoon gebruiken, behalve een paar handige functies.

MailerLite email marketing for small business

SEO voor je affiliate campagne of geen SEO

Het moment is nu aangebroken, dat je moet gaan nadenken over het inzetten van SEO. De keuze is natuurlijk aan jou, maar ik zou het persoonlijk wel doen en vooral wanneer een campagne lekker draait. Alleen moet ik wel eerlijk zijn, je hebt natuurlijk gebruik gemaakt van een landingpage van Mailerlite of een andere tool. Dit kan het wat lastiger maken om SEO in te zetten, maar hey, ook dat komt goed in een paar stappen!

Er zijn verschillende mogelijkheden, heb je bijvoorbeeld jouw landingpage al gekoppeld aan een domeinnaam? Dan is het snel te regelen, zo niet? Dan kun je nu een domeinnaam registreren en er een website opzetten met behulp van WordPress, waarom leg ik je zo uit.

Je website wordt een salesfunnel! 

Nadat je een website hebt gebouwd (de stappen om dit te doen vind je ook op mijn website), kun je beginnen met SEO. Het is de bedoeling dat je met behulp van kwalitatieve content bezoekers naar je website gaat trekken om deze vervolgens in een funnel te laten belanden.

Je website kan namelijk vanaf verschillende plekken linken naar je landingpage (die al sales genereert en dus effectief is). Hiervoor hoef je dus maar 1 keer het wiel uit te vinden en dat wiel kun je blijven gebruiken. Je weet inmiddels wat de doelgroep leuk vindt en deze kennis ga je gebruiken om je nieuwe website op te zetten.

Het inzetten van SEO

Nu kun je SEO gaan inzetten en als het goed is en je gebruik hebt gemaakt van Google Ads, zou je ook al een behoorlijk idee moeten hebben van de meest voorkomende zoekwoorden, die jouw doelgroep gebruikt. Met deze zoekwoorden kun je aan de slag, door pagina’s of blogberichten te maken met interessante en kwalitatieve content.

Content is king en zal ervoor zorgen dat je mooie rankings gaat halen binnen de zoekmachines en zo dus nog meer bezoekers naar jouw landingpage kunt sturen. Ben je geen schrijver? Dan kun je natuurlijk altijd iemand inhuren! Dit kost natuurlijk wel iets, maar is een investering in jouw business! Uiteraard kan ik je daar ook mee helpen, neem gewoon even contact met me op!

Is content alles? 

Nee, SEO is veel breder dan alleen content, maar content is wel de hoofdfactor tot succes! Met kwalitatieve content heb je gewoon een streepje voor, maar technisch moet je website ook kloppen en laten we ook het linkbuilden niet vergeten.

Over hoe je dit kunt bereiken kun je op mijn website en ook op andere websites een hoop informatie vinden. Wanneer je tot dit punt bent gekomen, dan gaat de rest ook zeker lukken! Het belangrijkste is dat je dedicated blijft en focus blijft houden.

Veel succes met jouw winstgevende affiliate campagne!

 

Lees ook:

Wat zijn de gemiddelde inkomsten bij affiliate marketing