fbpx

Een nieuwe affiliate marketing cursus

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Eindelijk is er weer een nieuwe affiliate marketing cursus opgedoken! Ik kwam deze een tijdje geleden tegen en toen ben ik me wat meer gaan verdiepen in de inhoud. Een maandje geleden schreef ik een blogbericht waarin ik aangaf dat affiliate marketing in 2023 nog steeds werkt, maar wel met vernieuwde technieken!

Ook gaf ik aan, dat er veel verouderde cursussen in de omloop zijn, waardoor veel nieuwe affiliate marketeers met verouderde technieken aan de slag gaan, met natuurlijk als gevolg dat zijn weinig sales genereren en vervolgens afhaken. Het werd dan ook de hoogste tijd dat er iemand met een vernieuwende cursus zou komen en toen kwam ik “Succes met affiliate marketing” van Nicole van Roekel tegen!

Eindelijk een nieuwe en veelbelovende affiliate marketing cursus en daarom heb ik na lang wikken en wegen besloten om er maar eens een blog over te schrijven. Dus bij deze, ga er lekker voor zitten en lees waarom je deze cursus nou juist wel of totaal niet moet aanschaffen!

Wordt Succes met affiliate marketing een succesvolle cursus?

Voordat ik begin, wil ik je eerst vertellen dat dit geen review gaat worden! Ik heb het product zelf nog niet aangeschaft, maar overweeg dit wel te gaan doen rond de vakantie en dan zal er ook een review volgen! Maar goed, ik heb natuurlijk wel wat informatie verzameld en ga je dan ook op basis van deze informatie uitleggen waarom ik denk dat deze cursus weleens een topper zou kunnen zijn!

Een website zegt soms meer dan 1000 woorden en bij deze website krijg ik gelijk een goed gevoel! En dan heb ik het niet over het design, maar meer over het feit dat ik weinig schreeuwerige call to actions zie, maar vooral feiten en een kleine sneakpeak over de inhoud.

Hieruit maak ik dan op, dat er in deze cursus vooral nieuwere technieken aan bod komen. De website begint vrijwel gelijk met een Bol.com product en dit geeft mij eigenlijk gelijk het idee dat je in deze cursus onder andere gaat leren om websites te maken met daarop producten die je kunt vinden op Bol.com. Bol.com heeft een affiliate programma, waar veel Nederlandse affiliate marketeers leuke resultaten mee behalen!

Wanneer ik verder lees op de website, wordt dan ook mijn vermoeden bevestigd en wordt er inderdaad aangegeven dat je zult leren hoe je interessante affiliate programma’s kunt vinden voor je website en hoe je jezelf bij deze programma’s kunt aanmelden. Hier worden ook de affiliate netwerken genoemd die aan bod komen: “Bol.com, Coolblue, Tradetracker, Daisycon en Awin.

Samenwerking met AffiliateHeld?

Opvallend is ook dat ik op de website een Bol.com product zag staan, met een opvallend design dat ik eerder had gezien en namelijk het design van AffiliateHeld. Ik vermoed dan ook, dat er bij de cursus ook wordt uitgelegd hoe je affiliate producten makkelijk op je website kunt zetten en deze kunt bijhouden. Mogelijk wordt er hiervoor gebruikgemaakt van de plugin van AffiliateHeld en dat is zeker geen slecht teken, maar bewijst wederom dat het hier echt om een vernieuwende cursus gaat!

Leer alles over affiliate marketing in 4 modules!

Is het mogelijk om alles over affiliate marketing te leren in 4 modules? Ik denk het niet, daar ben ik heel eerlijk in. MAAR, ik denk wel dat je met de 4 modules een zeer goede basis legt voor het vervolg van jouw Affiliate Marketing carrière. Deze 4 modules worden namelijk ook aangevuld met verschillende video’s, waarin je alle basisbeginselen leert van Affiliate Marketing.

De 4 modules:

Module 1 – Wat is affiliate marketing. Hier wordt uitgelegd wat het is en hoe het werkt. Met voorbeelden van actieve affiliate websites en websites van Nicole van Roekel zelf.

Module 2 – Affiliate netwerken. Hier leer je manieren om interessante affiliate programma’s te vinden en je aan te melden bij deze programma’s. Enkele populaire affiliate programma’s komen aan bod, waaronder die van Bol.com en Coolblue.

Module 3 – Het bouwen van een affiliate website. Leer hoe je een affiliate website bouwt, een pakkend onderwerp vindt, sterke teksten schrijft, zodat jouw website ook gevonden wordt en leer welke plugins je kunt gebruiken.

Module 4 – Het optimaliseren van een affiliate website. Leer hoe je jouw website optimaliseert, zodat bezoekers jouw website kunnen vinden in een zoekmachine en leer technieken als linkbuilding, SEO en conversieoptimalisatie.

Succes met affiliate marketing: Inhoud van de cursus

Uiteraard is de cursus voorzien van de bovenstaande 4 modules, maar dit is natuurlijk nog niet alles! Zo krijg je bijvoorbeeld ook een kijkje in de affiliate projecten van Nicole van Roekel en haar succesformule.

De cursus bevat ook nog 6 videotutorials met uitleg over grote affiliate programma’s en handige plugins die je kunt gebruiken om een succesvolle affiliate website te maken. Ik vermoed dat hier ook de plugin van Affiliateheld aan bod komt.

Ook is deze cursus voorzien van maar liefst 8 uitlegvideo’s, die jou alles uitleggen over het doen van een zoekwoordonderzoek, het schrijven van content en linkbuilding. Hiermee leg je de basis om gevonden te worden in de bekendere zoekmachines.

Daarnaast krijg je een korting van 10% op de Affiliateheld WordPress plugin en een gratis tool voor zoekwoord onderzoek. Dit bevestigt dan ook mijn eerdere vermoeden dat deze plugin ook gebruikt zal worden om je affiliate website(s) in te richten. Ook geeft dit weer een signaal af, dat deze cursus vernieuwend is en gebruikmaakt van vernieuwde affiliate marketing technieken!

Ook krijg je toegang tot alle updates die in de toekomst worden toegevoegd.

Korting op de succes met affiliate marketing cursus?

Klik hier en gebruik kortingscode: succesmetaffiliatemarketing10 voor 10% korting!

Succes met affiliate marketing: Interessant of niet?

Hoewel ik deze cursus zelf nog niet heb gekocht en dus ook niet heb kunnen testen, is er wel genoeg informatie te vinden waarmee ik al een voorzichtige conclusie durf te trekken. Dit zal ik in een aantal stappen doen:

Inhoud: Ik kan nog niet echt veel over de inhoud zeggen, maar als ik ga kijken naar de opbouw van de cursus en ook de uitleg over de cursus, de modules van de cursus en de inhoud van de cursus (aangegeven op de website). Dan krijg ik wel een beetje het gevoel dat deze cursus vooral bedoeld is voor de beginnende online marketeer / affiliate marketeer.

De reden waarom ik dit denk, is omdat er veel onderwerpen als SEO, linkbuilding en content creation aan bod komen. Hier is niets mis mee, maar een ervaren online marketeer beheerst deze onderdelen over het algemeen al wel. Wanneer je deze onderdelen nog niet beheerst, denk ik dat het een perfecte cursus voor je kan zijn en je er zelfs nog wel meer uit kan halen dan alleen affiliate marketing technieken.

Vernieuwend: Ik kom nogmaals terug op het feit dat ik wel het idee heb dat het om een cursus gaat die vernieuwend is en voorzien van nieuwere technieken. Vooral de affiliatenetwerken die worden genoemd, bevestigen dit idee. Wanneer je kiest voor deze cursus, dan zul je leren om producten van betrouwbare en grote affiliate netwerken te promoten.

Geen Get-rich-quick claims: Nog een punt waar ik altijd naar kijk is het get-rich-quick gehalte. De eventuele claims die je op de website vindt (hoewel dit er niet veel zijn), zijn realistisch en haalbaar. Dit wekt voor mij direct een hoop vertrouwen op en geeft totaal niet het gevoel van een get-rich-quick-scheme.

Voor wie is de Succes Met Affiliate Marketing cursus interessant

Deze cursus lijkt mij erg interessant voor beginners. Heb je bijvoorbeeld een website/blog en ben je al sporadisch bezig met affiliate marketing, maar heb je het idee dat er meer in zit? Dan kan deze cursus jou zeker helpen!

Ben je een beginner en heb je al weleens iets gehoord over affiliate marketing en lijkt het jou erg leuk en interessant om er zelf iets mee te gaan doen? Dan is deze cursus perfect voor jou! Ik ben ervan overtuigd dat je met deze cursus goed de basis van affiliate marketing kunt leren en zelfs al enkele handige online marketing technieken zult leren.

Wanneer je echter al wat meer ervaring hebt op het gebied van online marketing of zelfs affiliate marketing, dan denk ik dat je deze cursus beter kunt overslaan. Eigenlijk wordt er op de website zelf ook al aangegeven dat deze cursus vooral bedoeld is voor de beginnende affiliate marketeer en dat lijkt mij dan ook volledig terecht!

Eindconclusie:

Wanneer je een beginner bent en graag wilt leren hoe affiliate marketing werkt, dan kan deze cursus je hier zeker bij helpen! Je leert er de basisbeginselen mee en kan vervolgens je kennis uitbreiden met andere cursussen of informatie die je online kunt vinden. Mocht je deze cursus gaan volgen, dan raad ik je wel aan om vooral bij de inhoud van de cursus te blijven. Ik heb namelijk sterk het idee dat de gebruikte technieken die aan bod komen vooral nieuwe technieken zijn, die dus actueel zijn en goed werken. Dit is voor zover ik weet op dit moment de nieuwste Nederlandse affiliate marketing cursus en je loopt dus de kans dat de informatie van andere cursussen verouderd is en minder goed werkt.

In de zomer zal ik deze cursus zelf kopen en er nog een review over schrijven. Tot dan wil ik je vooral vragen om jouw ervaringen te delen!

Lees ook:

Mijn affiliate marketing ervaringen

Welke affiliate marketing cursus kies je?