fbpx

Werkt affiliate marketing nog in 2023?

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag of affiliate marketing in 2023 nog steeds werkt en of het niet zo goed als dood is of überhaupt nog rendabel om eraan te beginnen. Dus werkt affiliate marketing nog in 2023? Daar ga ik het in dit blogbericht over hebben. Mocht je nu al afhaken, omdat je echt het idee hebt dat affiliate marketing dood is en heb je het vermoeden dat ik er ook zo over denk? Lees dan juist verder! Ik ben namelijk van mening dat er juist een opleving aan het plaatsvinden is!

Een kort antwoord op bovenstaande vraag is, “ja”. Affiliate marketing werkt zeker nog in 2023, MAAR. Oh jee, een maar voorspelt meestal niet veel goeds, maar geen zorgen het woord staat ditmaal voor een positieve twist!

Droom jij ervan om geld te verdienen met affiliate marketing? Dan kan ik je nu alvast zeggen dat je er rustig mee kan beginnen, maar lees je wel goed in, voordat je eraan begint! Hoewel het nog steeds werkt, zijn de tijden namelijk wel flink aan het veranderen. Vroeger werden affiliate producten vooral gepromoot via blogs en later ook via video. Op YouTube bijvoorbeeld, vind je steeds meer video’s waarin affiliate producten worden gepromoot.

Het promoten van affiliate producten via YouTube werd de afgelopen jaren steeds populairder, maar er is de afgelopen jaren een ander groot platform aangekomen, waarbij het promoten van affiliate producten nog eenvoudiger is geworden. Uiteraard heb ik het over TikTok!

Vergeet verouderde technieken voor affiliate marketing

Heb je al zo’n beetje alles geprobeerd en lukt het maar niet om te slagen met affiliate marketing? Dan is er een grote kans dat dit niet aan jou ligt! Er is namelijk een grotere kans dat je nog steeds gebruikmaakt van oudere technieken!

Regelmatig kom ik online verouderde informatie en ook cursussen tegen. Aan de ene kant is dit niet zo heel erg, omdat verouderde informatie ook vandaag de dag nog relevant kan zijn, maar wanneer je een beginnend affiliate marketeer bent, kan het er wel voor zorgen dat je met technieken aan de slag gaat die niet goed meer werken.

Daarom is het dan ook verstandig om op zoek te gaan naar nieuwe technieken en vooral onderzoek te doen naar producten/diensten die vandaag de dag interessant genoeg zijn om te promoten. Maar goed, waar vind je dan van die “nieuwe technieken”?

Ook die vraag wordt mij regelmatig gesteld en om eerlijk te zijn, heb ik geen flauw idee waar je relevante en vernieuwde informatie kan vinden. Daarom ga ik je een aantal tips geven in dit blogbericht en de komende blogberichten, want er zitten er meer aan te komen!

Affiliate marketing technieken 2023

Voordat ik begonnen ben met het schrijven van dit blogbericht, heb ik eerst een onderzoekje gedaan om te ontdekken welke technieken op dit moment veel worden gebruikt door affiliate marketeers. Ik heb hierbij gekeken naar affiliate websites van zowel Nederlandse, als buitenlandse marketeers en daar kwamen een aantal interessante weetjes uit.

Niche is nog steeds HOT!

Ik kwam verschillende niche sites tegen. Dit zijn websites, die over een bepaald onderwerp gaan. Ik neem als voorbeeld een website die volledig gericht was op de promotie van blenders. Op deze website kon je bijvoorbeeld smoothie recepten vinden en recepten voor het maken van milkshakes en ga zo maar door.

Ook werd er uitgelicht welke blender goed was voor welke smoothie/milkshake en ga zo maar door. In eerste instantie leek het op een webwinkel, maar deze website verkocht zelf niets, het waren allemaal Bol.com producten! Na nog wat meer onderzoek, kwam ik zo ook een website tegen die zo’n beetje hetzelfde deed met metaaldetectors en daarnaast nog tal van websites.

Het ging hier niet om alleen oudere websites, maar ook om websites die nog dit jaar waren gestart. Dit heb ik kunnen zien, door een simpelen DNS-check uit te voeren.

geld verdienen affiliate

TikTok video’s

TikTok is echt ongekend populair en nog belangrijker, TikTok is veel toegankelijker voor affiliate marketeers dan bijvoorbeeld Facebook/Instagram. Bij TikTok kun je gewoon zonder poespas een affiliate link delen. Gebruik je de juiste hashtags en ben je een beetje handig met het maken van video’s? Dan zal ik zeker TikTok eens overwegen en ik zal je ook vertellen waarom!

Ik kwam namelijk een video tegen, waarin iemand een uiensnijder liet zien. Een simpel apparaatje, waarmee je in een handomdraai een ui kan snijden. Dit apparaatje is extreem populair op Amazon en wordt zwaar gepromoot op tiktok. De video waarover ik het had, kreeg maar liefst 1.2 miljoen likes!

Lees het aantal nog een keer en probeer dan een inschatting te maken van het aantal keren dat deze video werd bekeken. Bizar veel toch? Maar laten we die 1.2 miljoen gebruiken als uitgangspunt voor een berekening en laten we zeggen dat slechts 1% het apparaat koopt via de affiliate link. Het apparaat kost bijvoorbeeld 20$ en Amazon geeft 5% commissie, dan heeft de maker van dit filmpje dus ongeveer $12,000 verdiend! Bizar toch?!

Vergelijkingssites

Hey! Daar is weer een oude techniek! Ik weet het, deze is weliswaar oud, maar nog steeds goud! Ik noemde eerder al de blenders en metaaldetectors, maar deze niche sites gaven ook zeer veel prijstechnische informatie. Zo lieten ze onder andere zien, waar de getoonde producten het goedkoopst konden worden gekocht.

Wanneer je op zoek gaat naar informatie en tips over affiliate marketing, dan ga je hoe dan ook vergelijkingssites tegenkomen als tip. Daarom ben ik dan ook op zoek gegaan naar echte vergelijkingssites en dan heb ik het niet over bekende websites als KiesKeurig, maar nieuwe vergelijkingssites. Er zijn een tweetal Nederlandse bedrijven die hier vol op hebben ingespeeld en een aantal van deze vergelijkingssites hebben gemaakt met tal van product/prijsvergelijkingen.

Affiliate marketing en SEO

Allemaal leuk die websites, maar er moeten natuurlijk wel bezoekers op komen. Het punt is wel, dat het steeds lastiger wordt om met een affiliate website gevonden te worden. Daarom is het in 2023 nog belangrijker geworden, om echt met super relevante content te komen en met niche content kun je dat bereiken!

SEO wordt al jarenlang ingezet om ervoor te zorgen dat websites ook daadwerkelijk worden gevonden in de zoekmachines. Helaas haken veel beginnende affiliate marketeers af op dit punt. Het duurt vaak te lang, levert niet gelijk iets op en hierdoor raak je natuurlijk ook niet echt gemotiveerd. Toch is er licht aan het einde van de tunnel, want wanneer je zorgt voor unieke en goede content en ongeveer een jaartje geduld hebt, dan zal jouw website uiteindelijk worden gevonden. Uiteraard zal je dan ook worden beloond voor je harde werk!

De beste affiliate marketing producten van 2023

Het promoten van een goed product kan ook bepalend zijn voor succes! Research doen naar de producten of diensten die je wilt promoten kan ervoor zorgen dat jij je kans op succes aanzienlijk vergroot! Gelukkig zijn er verschillende tools die je hierbij kunnen helpen zoals bol.com trends, google trends, amazon bestsellers en ga zo maar door.

Ook (digitale) producten die iemand probleem kunnen oplossen, doen het altijd goed. Neem jezelf even als rolmodel. Je bent op zoek naar een manier om jouw affiliate marketing avontuur tot een succes te brengen, maar toch wil het maar niet lukken. Misschien biedt een goede affiliate marketing cursus dan de oplossing!

Zo zijn er verschillende producten te vinden die echt iemands problemen kunnen oplossen en hierdoor zijn ze dan ook erg goed om te promoten!

Een aantal populaire affiliate producten

 • Gadgets
 • Elektronica
 • Reizen
 • Telefoon / internetabonnementen
 • Huishoudelijke producten
 • Afvallen (producten / programma’s)
 • Crypto

Bovenstaande producten blijven ieder jaar weer terugkomen in het lijstje met de meest populaire producten. Ze zijn dan ook gebleken effectief en de markt is nog lang niet verzadigd en zal dat ook niet snel raken!

Mijn favoriete affiliate netwerken

Een goed affiliate netwerk is ook belangrijk. Ik maak inmiddels al jaren hoofdzakelijk gebruik van slechts 4 affiliate netwerken en een handjevol affiliate programma’s van voornamelijk Nederlandse bedrijven. Bij een affiliate netwerk is het belangrijk dat deze betrouwbaar is en je dus ook gewoon betaald! Kies dus voor een goed affiliate netwerk en vermijd shady partijen!

Mijn favoriete affiliate netwerken:

 1. Daisycon (NL)
 2. PayPro (NL)
 3. Bol.com (NL)
 4. Clickbank (internationaal)

Dat was het weer voor nu! Bedankt voor het lezen en tot binnenkort, want er staan verschillende nieuwe blogs in de wachtrij. Het is een tijdje stil geweest op ricardoverboom.nl, maar hier gaat verandering in komen! Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met dit blogbericht en ik raad je vooral aan om regelmatig even terug te komen!

Uiteraard kun je mij ook volgen via social media, links vind je onderaan de pagina!