fbpx

Affiliate marketing tips voor 2021

Laatste update op 11 september 2023 door: Ricardo Verboom

In dit blogbericht ga ik een aantal tips geven waarmee je als affiliate marketeer aan de slag kan. Elk jaar zijn er weer andere dingen waar je rekening mee moet houden, maar dit jaar gaat er nog veel meer gebeuren! De wereld van online marketing staat op zijn kop en hoewel online marketing de laatste jaren steeds meer wordt ingezet, zal dat in 2021 nog veel meer worden.

Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen en vooral positief te blijven, wil ik graag met je delen dat ik 2021 als een jaar zie met volop kansen in online marketing en affiliate marketing in het bijzonder! Dit heeft natuurlijk alles te maken met de gebeurtenissen in 2020. Nog meer mensen winkelen online en vrijwel alles gebeurt nu online en dit biedt affiliate marketeers zeer veel kansen op succes in 2021!

Natuurlijk blik ik met gemengde gevoelens terug op 2020, maar we moeten nu eenmaal door. Daarom geef ik in dit blogbericht een aantal Affiliate marketing tips, waarmee je in 2021 aan de slag kan!

Tip 1 – Social media wordt steeds belangrijker

Oké, dit wordt niet weer zo’n blogbericht over Facebook en Instagram. Het is nu wel duidelijk dat dit interessante netwerken zijn en ook nog eens zeer effectief! Maar laten we het nu eens hebben over TikTok. TikTok maakte in 2020 een enorme groei door. Statistieken tonen dat TikTok in totaal al op meer dan 2 miljard apparaten werd gedownload. Hier kun je meer lezen over de TikTok statistieken.

Dit maakt TikTok inmiddels een van de grootste netwerken wereldwijd. Dit kun je als affiliate marketeer natuurlijk niet negeren. Maar hoe kun je dit netwerk nou inzetten voor Affiliate marketing? Het is eigenlijk heel eenvoudig, namelijk op nagenoeg dezelfde manier als YouTube! Een groot verschil is dat TikTok in gebruik een stuk laagdrempeliger is en simpele tools biedt om video’s te bewerken! Volgers krijg je door andere volgers te volgen en hun video’s te liken. Je kunt goed werken met doelgroepen en deze ook vrij eenvoudig targetten met video’s. Wellicht ga ik hier nog een blogbericht over schrijven, met een uitleg over hoe je TikTok kunt inzetten voor Affiliate marketing.

affiliate marketing tiktak

Tip 2 – Content gaat een hele grote rol spelen!

Zelf zet ik vooral websites en blogs in voor het promoten van Affiliate marketing campagnes. Zoals elk jaar wordt content NOG belangrijker! Vooral wanneer je vooral SEO inzet om traffic te genereren dan kun je niet zonder kwalitatieve content. Zoekmachines worden steeds slimmer en vooral wanneer je gebruik maakt van SEO dan ontkom je er niet aan om steeds relevantere content te uploaden!

Het is een rankingfactor, die ook in 2021 een zeer grote rol gaat spelen! Dit keer echter niet alleen voor SEO, maar ook voor SEA. Kwalitatieve content kan bijvoorbeeld je CPC verlagen, waardoor je meer clicks kunt genereren tegen een lagere prijs! Bij SEO zorgt het uiteraard voor hogere en stabielere rankings!

Tip 3 – Snelheid wordt zeer belangrijk

Google kondigde al aan dat snelheid een belangrijke ranking factor gaat worden. Wil je dus serieus met je Affiliate marketing business omgaan en heb je nu nog een zeer goedkoop hostingpakket? Dan kan het een goed plan zijn om hier in 2021 verandering in te brengen! Snelheid wordt een serieuze rankingfactor en heeft de naam Core Web Vitals. In het volgende bericht lees je meer over Core Web Vitals.

Om aan de Core Web Vitals te voldoen heb je een snel hostingpakket nodig en een lichtgewicht theme (wanneer je WordPress gebruikt). De gebruikerservaringen worden erg belangrijk en snelheid speelt hier een grote rol in! Om de snelheid van je website vast te stellen, kun je verschillende tests gebruiken, de tools die ik zelf gebruik zijn Google Pagespeed Insight en GTmetrix.

Lees hier hoe je een WordPress website sneller maakt.

website snelheid

Tip 4 – Ontdek nieuwe affiliate campagnes

2020 laat zijn sporen na en dit is dan ook onder andere de reden waarom steeds meer bedrijven Affiliate marketing campagnes gaan inzetten. Hier kun jij als affiliate marketeer weer van profiteren! Blijf daarom in 2021 niet vasthouden aan oude producten en campagnes, maar doe onderzoek naar nieuwe campagnes.

Dit klinkt misschien vreemd, maar steeds meer bedrijven beginnen de kracht van Affiliate marketing te ondervinden en vooral nu! Om affiliates aan te trekken, worden dan ook de commissies opgeschroefd, waardoor jij weer meer kunt verdienen! Ik ben al verschillende interessante campagnes tegengekomen met zeer hoge commissies, één van deze campagnes ben ik op dit moment aan het testen en deel ik wanneer de resultaten positief en interessant zijn!

Ontdek interessante affiliate programma’s.

Tip 5 – Blijf origineel en zelfs nog meer dan ooit!

Doordat zoekmachines steeds slimmer worden, moet je als affiliate marketeer zijnde ook steeds slimmer worden! Genereer je traffic met SEO, dan moet je met hoogwaardige content aankomen en dan als het even kan nog beter dan die van je concurrenten!

Vanzelfsprekend heb je concurrentie! Kijk goed naar de ontwikkelingen van je concurrentie. Wat schrijven zij? Hoe schrijven zij? Welke producten promoten zij en welke kanalen zetten zij in? Ga zo maar door! Weet dat het niet erg is om ideeën van concurrenten over te nemen, dit doen zij namelijk ook bij jou! Zorg er alleen wel altijd voor dat je met iets beters komt, dit zal zorgen voor hogere rankings en met een beetje geluk ook voor meer sales!

Originaliteit is erg belangrijk, maar toegegeven, het kan soms best wel lastig zijn om continue met iets nieuws te komen. Zelfs wanneer je nog zoveel over jouw niche weet!

Tip 6 – YouTube wordt nog interessanter!

Ik had het net al over TikTok, maar YouTube wordt nog interessanter voor Affiliate marketing! Trouwens, niet allen YouTube, maar video in het algemeen! Het is algemeen bekend dat affiliate marketeers producten promoten via YouTube en dit kent zeer veel voordelen!

Zo kun je niet alleen je bereik vergroten, maar ook nog eens de waarde van je content! Heb je bijvoorbeeld een blog waarop je over een bepaald onderwerp schrijft? Dan kun je jouw YouTube video’s hier ook aan toevoegen en kan het zomaar zijn dat jouw website nog beter opvalt binnen de zoekmachines! Het kan namelijk zijn dat je video naast het zoekresultaat komt te staan! Daar komt bij dat sommige bezoekers het kijken van een video fijner vinden en dit vergroot de User experience, wat wederom een ranking factor is! Uiteraard profiteer je ook nog eens van extra bereik op YouTube zelf!

Tip 7 – Interessante niches voor affiliate marketing (extra tip)

Voordat ik ga stoppen met dit bericht, wilde ik graag nog een tip geven voor een niche die vooral op dit moment (januari 2021) interessant is om in te duiken. Het gaat hier om een niche die eigenlijk altijd wel goed loopt, maar wederom door de gebeurtenissen in 2020 gaat deze des te beter lopen.

De zomer komt eraan en ik hoor ontzetten veel mensen in mijn omgeving over corona kilo’s. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar over een paar maanden is het alweer zomer en de sportscholen zijn vooralsnog gesloten. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dus naast het internetten ook nog eens thuis te gaan sporten! Dit kan dus een prachtige niche zijn om 2021 mee af te trappen en er zijn ook zeer veel affiliate campagnes voor te vinden! Neem maar eens een kijkje op PayPro!

Ik heb zelf vaker producten uit dit soort niches gepromoot en weet uit ervaring dat het altijd interessant is om er even onderzoek naar te doen. Ook vermoed ik, dat er de komende tijd weer veel nieuwe programma’s op dit gebied zullen komen, doe er dus je voordeel mee!

health affiliate marketing