fbpx

Een affiliate website maken

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Eindelijk heb je besloten dat je met affiliate marketing wilt beginnen! Gefeliciteerd! Het is namelijk een erg mooie business om in te werken! Waarschijnlijk zit je nu op het punt: “Hoe moet ik beginnen?”. Logisch dat je dit jezelf afvraagt. Waarschijnlijk heb je al op verschillende plekken informatie ingewonnen, die het unaniem eens zijn dat het in veel gevallen allemaal begint met een affiliate site. En dat is waar ik het in dit blogbericht precies over ga hebben!

In dit blogbericht leg ik je uit hoe je een affiliate site begint en zal ik je doorverwijzen naar een aantal blogberichten op ricardoverboom.nl die je een uitleg zullen geven over het maken van je eigen website/blog!

Waar begin je bij het maken van een affiliate website?

Ik krijg regelmatig de vraag of het moeilijk is om een affiliate site te maken. Vaak wordt deze vraag gesteld door mensen die nooit eerder zelf een website hebben gemaakt en ik kan me voorstellen dat er dan heel wat op je afkomt. Geloof me, dat is niet nodig! Het maken van een affiliate site is niet moeilijk! En al helemaal niet met de “gratis” tools die je tegenwoordig kunt gebruiken!

Mocht dit dus de reden zijn, waardoor je nog niet eerder met een affiliate site bent begonnen, lees dan zeker verder! Het maken van een website zou je kleinste zorg moeten zijn! Er zijn namelijk andere punten waarop het vaak fout gaat en door juist deze punten te tackelen voordat je überhaupt aan een affiliate site begint, vergroot je dan kans op succes!

Oké, laten we er maar gelijk wat dieper induiken dan!

Zorg dat je een plan hebt

Hoe cliché het ook klinkt, elk succesvol bedrijf is ooit begonnen met een plan of als een plan! Nog voordat je dus begint te denken aan een website, bedenk je eerst een plan. Een website is van latere zorg!

Je begint natuurlijk met affiliate marketing omdat je wat geld wilt verdienen. Bij affiliate marketing ben je dan bijvoorbeeld afhankelijk van een goed product om te promoten. Je kunt het product zelf nog zo leuk vinden, maar als er geen markt voor is dan betekent dit vaak “geen sales/leads” en dus geen geld!

Daar komt ook nog een keer concurrentie bij! Is er wel markt voor het product dat jij in gedachte hebt? Dan zal er zeer waarschijnlijk veel concurrentie zijn. Is dat slecht? NEE! Het betekent juist dat je in een markt gaat stappen met veel potentie!

Is het soms moeilijk in een concurrerende markt? Ja, uiteraard, maar daarom moet je er ook voor zorgen dat jij beter wordt dan je concurrenten of slimmer!

Hoe kun je beter worden dan de concurrent?

Weet dat er bij affiliate marketing genoeg is voor iedereen! Natuurlijk wil jij beter worden dan de concurrent en het antwoord op hoe je dit gaat lukken is heel simpel. Blijft dichtbij jezelf!

Oké dat klinkt weer cliche, maar het is echt zo en is zelfs een onderdeel van je plan! Je kunt namelijk met affiliate marketing heel veel producten promoten, maar vooral in het begin is het verstandig om juist dingen te gaan promoten waar je verstand van hebt! Op deze manier kun je namelijk een soort Wikipedia worden in de branche die jij leuk en interessant vindt!

affiliate marketing concurrentie

Een voorbeeld: Je hebt een hobby, je bent bijvoorbeeld helemaal gek op vrachtwagens en alles wat ermee te maken heeft. Vervolgens kom je een leadcampagne tegen voor het promoten van een maandblad over vrachtwagens. Daarnaast kom je ook nog een campagne tegen van een webwinkel die spullen voor truckers verkoopt die jij kunt promoten.

Voel je hem al aankomen? Begint je businessgeest al te ratelen? Goed zo! Je kunt nu verder met je plan en je weet alvast wat je gaat promoten.

Nu kun je gaan kijken hoe het zit met de markt!

 1. Is er vraag naar het product dat je gaat promoten?
 2. Hoe groot is de markt?
 3. Hoe zit het met concurrentie?
 4. Op welke manier(en) ga je jouw doelgroep bereiken?

Bovenstaand lijstje zal ik nog even snel met je doornemen, voordat we verdergaan over het beginnen van een affiliate site.

 1. Je kunt verschillende bronnen gebruiken om erachter te komen of er vraag is naar het product dat je wilt gaan promoten. Een goed begin is door social media door te spitten en te ontdekken of er: “groepen/pagina’s over het product zijn, of er veel mensen over dit product praten (zoekbalk gebruiken) en probeer te ontdekken wanneer de laatste berichten over dit product werden geplaatst. Forums zijn ook een goede plek om te ontdekken of er vraag naar het product is en wat dacht je van bijvoorbeeld Bol.com?
 2. Google het product dat je wilt gaan promoten. Hoeveel winkels verkopen dit product en op hoeveel websites wordt er over dit product gesproken. Zijn deze webwinkels/websites nog actief? Op deze manier krijg je meer inzicht in de markt.
 3. Concurrentie hoeft niet slecht te zijn, met concurrentie weet je namelijk dat er vraag is naar het product dat je wilt promoten! Probeer te ontdekken of jij beter kunt worden dan je concurrenten. Dit kan bijvoorbeeld door in het begin de focus te leggen op een sub-niche (voorbeeld: Hondenriemen “hoofdniche” – Hondenriem voor Duitse Herders “sub-niche”. De kans om in het begin je concurrent te verslaan in een sub-niche is vele malen groter dan bij een hoofdniche.
 4. Alle stappen doorlopen? Dan wordt het tijd om na te denken over de doelgroep. Waar hangt deze doelgroep uit? Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn? En zoekt de doelgroep ook dingen op via zoekmachines? Al deze informatie heb je nodig om uiteindelijk de juiste doelgroep te bereiken. Probeer zoveel mogelijk over je doelgroep te weten te komen, leeftijd, man/vrouw, interesses en ga zo maar door!

Een affiliate website maken

Zullen we het gewoon makkelijk houden? Het maken van een affiliate website wordt gezien als het moeilijkste onderdeel. Dit is alleen niet zo! Je kunt het namelijk zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Vooral wanneer je jouw eerste affiliate website gaat maken, dan is dit spannend! Natuurlijk begrijp ik dat volledig, maar ik weet ook dat dit een punt is waar het vaak mis blijft gaan!

Daarom stel ik voor om vooral te beginnen met een eenvoudige website, met andere woorden: ” een website die je binnen een uurtje bouwt”. Dit klinkt misschien heel gek, maar met de tools van tegenwoordig kan het makkelijk!

Dit gaan we dus niet doen:

 • Een logo maken
 • Een luxueus design uitzoeken
 • Uren nadenken over het maken van een website

Vooral het maken van een logo en het zoeken van een fraai design (geloof me, ik snap het echt wel) zijn twee dingen die erg lang kunnen duren en je ook veel frustratie kunnen opleveren (been there, done that). Daarom slaan we die gewoon in het geheel over! Mocht je dit later alsnog willen doen? Prima! Maar bouw eerst aan je affiliate marketing business!

Dit gaan we WEL doen:

 • Een domeinnaam registreren
 • Webhosting regelen
 • Domeinnaam koppelen aan webhosting
 • WordPress installeren
 • Website klaarmaken voor SEO (zoekmachine optimalisatie)

Het registreren van een domeinnaam

Oké, hier begint dus het stukje waar ik geen volledige tutorial ga maken, maar ik verwijs je wel door naar blogberichten waarin wel duidelijk staat beschreven hoe het werkt!

Het registreren van een domeinnaam is erg simpel en kost een paar euro (max.) €10, dit geldt ook voor het jaarlijkse verlengen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je zult merken dat veel domeinnamen al bezet zijn. Toch is het voor affiliate marketing verstandig om een domeinnaam te kiezen, die past bij de branche of het product dat je gaat promoten. Wees creatief!

Hier vind je meer informatie over het registreren van een domeinnaam.

Het regelen van webhosting

Zonder webhosting geen website. Wil je dus een affiliate website, dan heb je ook webhosting nodig. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om ergens gratis webhosting af te nemen, maar dit is niet erg verstandig omdat je dan nooit weet wat er met jouw website gaat gebeuren.

Sommige partijen plaatsen dan bijvoorbeeld advertenties op jouw website en ga zo maar door! Webhosting kost je hooguit een paar tientjes per jaar (in het begin), zie dit als een investering en kies ALTIJD voor eigen webhosting! Uiteindelijk zul je dit ook terugverdienen aan affiliate marketing inkomsten.

Hier vind je een uitleg over webhosting

Voordat we WordPress kunnen installeren, moet je domeinnaam eerst aan je webhosting gekoppeld worden. Anders gaat het installeren van WordPress ook erg lastig worden.

Hier vind je een uitleg over het koppelen van een domeinnaam aan webhosting.

Het installeren van WordPress

Dan komen we nu op het punt waar je daadwerkelijk je eigen website online gaat zetten, YES! Het stukje design laten we even achterwegen, dit doe ik bewust om het makkelijk te houden en zodat je WordPress kunt gaan verkennen en natuurlijk daadwerkelijk kunt gaan beginnen met een affiliate site! Wil je later meer doen met design? Ik geef je nog een linkje naar een blogbericht over WordPress design, waarbij je met gratis tools zelf het design kan maken. Let wel op, het is echt het beste om eerst de focus te leggen op affiliate marketing en het promoten van producten.

In het volgende blogbericht, vind je een uitleg over het installeren van WordPress. Ik wens je alvast veel plezier!

wordpress website sneller maken

Je website klaarstomen voor SEO

Als affiliate marketeer is het altijd een uitdaging om bezoekers op je website te krijgen. Hier komt SEO om de hoek kijken. Met SEO kun je ervoor zorgen dat je GRATIS bezoekers op je website zult krijgen. Weet wel, dat SEO een hoop tijd kan kosten, het kost je dus wel geen geld, maar wel tijd!

SEO is een afkorting voor het Engelstalige Search Engine Optimization, in het Nederlands staat dit voor zoekmachine optimalisatie. Met andere woorden, je gaat ervoor zorgen, dat mensen die een zoekmachine gebruiken om iets te vinden, jouw website zullen zien en op de link zullen klikken. Met SEO kun je zeer goed je doelgroep bereiken en daarom is het ook een erg krachtig middel!

Ook voor SEO is WordPress weer perfect! Je kunt namelijk gebruikmaken van plugins en deze zijn in veel gevallen zelfs gratis! De meest bekende SEO plugin is die van Yoast, wanneer je in WordPress in het linkermenu naar plugins -> nieuwe plugin gaat, dan krijg je een zoekvenster. Type hier: “Yoast”. En je zult direct de genoemde plugin vinden. Installeer deze en je WordPress website is al bijna SEO-ready.

De beginselen van affiliate marketing SEO

Je website zou nu zo goed als klaar moeten zijn. Nu kun je ervoor kiezen om met het design bezig te gaan, of je kunt beginnen met het vullen van je website. Ik zou direct beginnen met het vullen! De reden is vrij simpel, WordPress heeft een standaard theme, dat er prima uitziet! Dit is niet het enige, doordat het een standaard theme is en gebouwd met schone code, is het ook nog eens verschikkelijk snel.

Laat snelheid nou een belangrijke factor zijn voor SEO! Snelheid in combinatie met relevante content, kunnen het verschil maken tussen ZERO and HERO! De beste tip die ik kan geven wanneer je begint met je eerste affiliate site, is het simpel houden en direct beginnen met content!

Je affiliate site vullen met content

Het moment is aangebroken, waarop je kunt beginnen met het maken van content. De beste content helpt bezoekers bij het oplossen van een probleem en beantwoordt vragen. Heb je zelf een product geprobeerd, waar je helemaal fan van bent? Reviews werken ontzettend goed! Hoe meer waardevolle content je schrijft over een bepaald onderwerp, hoe meer bezoekers je website zullen waarderen en hoe groter de kans op goede zoekmachine rankings, die je geld gaan opleveren!

Ik schreef eerder een blogbericht over het schrijven van SEO teksten. Hier ga ik dieper in over hoe waardevol content is en leg ik ook uit hoe je zelf waardevolle content kunt schrijven. Hoe beter de kwaliteit, hoe hoger je affiliate inkomsten!

Een kant en klare affiliate website kopen

Zie je het toch niet zitten om zelf een volledige affiliate site te moeten maken? Dan kun je ook een affiliate website kopen. Er zijn verschillende aanbieders waarbij je een complete affiliate site kunt kopen. In Nederland zijn dit er nog niet zo heel erg veel, maar ricardoverboom.nl zal binnenkort de eerste kant en klare websites in de verkoop gaan zetten!

Het gaat dan in het begin voornamelijk over Nederlandse websites, die voorzien zijn van content, design en zelfs producten om te promoten! De producten kunnen afkomstig zijn van onder andere Bol.com, Coolblue, Daisycon, Tradetracker, PayPro en meer! Het voordeel is dat je direct kunt beginnen!

Wat kost een affiliate site

De prijzen verschillen per website en worden opgebouwd uit: aantal woorden content, complexiteit, hoeveel een sale gemiddeld oplevert en hoeveel tijd het heeft gekost om een website te maken.

Het grote voordeel wanneer je een affiliate website koopt bij ricardoverboom.nl is dat deze onder andere voorzien is van een marketing strategie. In deze strategie krijg je een uitleg over waar je de producten zou kunnen promoten en hoe je ze kunt promoten. Wanneer er goede SEO kansen zijn, ontvang je ook een zoekwoordonderzoek en wordt er uitgelicht waar er kansen liggen!

Om even terug te komen op de prijs, je vindt bij ricardoverboom.nl al kant en klare affiliate websites vanaf €449. Deze zijn altijd compleet inclusief design, benodigde software, instructies en meer!

Ik hoop dat ik je door middel van dit blogbericht een beetje op weg heb geholpen naar het maken van jouw eerste affiliate site. Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!