fbpx

Online geld verdienen Nederland

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Geregeld krijg ik de vraag of online geld verdienen in Nederland wel mogelijk is en of het überhaupt rendabel is om er iets mee te doen. Daarom neem ik in dit blogbericht vooral de meest populaire online verdienmodellen met je door en probeer ik een reële inschatting te maken over de kans van slagen per model!

Om direct maar even met de deur in huis te vallen, kun je goed online geld verdienen in Nederland, maar het is de manier waarop je dit gaat doen die uiteindelijk zal gaan bepalen of het ook rendabel is! Toch is dit redelijk kort door de bocht, omdat ik uit ervaring weet dat er bij vrijwel elk verdienmodel wel een succesverhaal te vinden is! Wil dit dan ook zeggen dat dit model voor iedereen goed zal uitpakken? Dat denk ik niet!

Online geld verdienen Nederland – Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop je online geld kunt verdienen in Nederland. Ik pak zo de meest populaire manieren erbij, die ik ook verder onder de loep zal nemen om uiteindelijk te kunnen bepalen welke manier mij het beste lijkt. Laat ik er wel gelijk eerlijk bij zeggen dat ik redelijk vooringenomen ben, simpelweg doordat ik natuurlijk persoonlijk de beste ervaringen heb met affiliate marketing.

Maar goed, ik neem zo dadelijk de meest bekende manieren van online geld verdienen met je door. In Nederland zijn vooral de volgende manieren erg populair: Bloggen, Vloggen, Affiliate marketing, Webwinkels, Webwinkels via dropshipment, spaarprogramma’s, enquetes.

Laten we beginnen met spaarprogramma’s en enquetes

Ik zie vaak dat mensen die beginnen met online geld verdienen, uitkomen bij spaarprogramma’s en het invullen van enquetes. Dit komt waarschijnlijk doordat deze twee zeer laagdrempelig zijn en wellicht sneller wat geld opleveren dan bij andere online geld verdienen manieren.

Toch ben ik persoonlijk ABSOLUUT geen fan van deze twee verdienmodellen en dan voornamelijk spaarprogramma’s. Zoals het woord al doet vermoeden, moet je kleine opdrachten uitvoeren en spaar je daarmee geld, althans dat zou je denken! In de meeste gevallen spaar je credits/punten, die je weer kunt gebruiken voor kortingen wanneer je iets koopt.

Wacht even, KORTINGEN, wanneer je iets koopt? Ja, precies dat dus! Oké een korting is eigenlijk ook geld, maar je moet ook geld uitgeven om die korting te krijgen. Het is dus niet zo, dat je een PayPal adres moet invoeren of je IBAN om vervolgens geld op je rekening te krijgen. Wanneer we het over online geld verdienen hebben, is dit toch eigenlijk wel het doel?

Daar komt ook nog een keer bij, dat de verdiensten vaak heel erg minimaal zijn (als je al iets kunt verdienen) en dan bedoel ik natuurlijk echt geld en geen kortingen!

geld verdienen spaarprogramma

En dan nog de enquetes….

Er zijn bedrijven die geld betalen voor het invullen van enquetes. Hier gaat het dan vaak wel om geld dat je op een PayPal account gestort krijgt, of via IBAN, maar kan ook bestaan uit kortingen zoals bij de spaarprogramma’s. Dit klinkt dan al iets interessanter, maar nu is natuurlijk de vraag uiteraard, wat je precies betaald krijgt voor het invullen van een enquete en daarnaast de vraag hoeveel tijd je nodig hebt voor het invullen.

Precies bij dit laatste stukje komt de aap meestal uit de mouw. Bedrijven die enquetes aanbieden claimen namelijk dat je tussen de €0,50 en €100 kunt verdienen per enquete. Dat klinkt natuurlijk erg leuk, maar in de praktijk verdien je meestal maximaal €2,50 per enquete en daar kun je dan weleens een halfuur tot een uur voor bezig zijn.

Natuurlijk is dit qua tijd niet rendabel, maar wanneer je alsnog denkt dat je hier leuk mee kunt bijverdienen, denk dan nog een keer! Je kunt namelijk meestal maar 2 – 4 enquetes per week maken! Niet heel erg interessant dus, maar goed je kunt er wel online geld mee verdienen!

Geld verdienen met een webwinkel

Een webwinkel wordt vaak overwogen door mensen die online geld willen verdienen. Webwinkels zijn een prima manier om online geld te verdienen. Verkoop je dan ook nog eens een product met hogere marges en in een wat duurdere markt? Dan kun je hier zelfs goed geld mee verdienen in Nederland!

Het voordeel aan een webwinkel is dat het jouw webwinkel is en jij kunt bepalen wat ermee gaat gebeuren. Je hebt dus zelf de controle over de producten die je gaat verkopen en voor welke prijs je deze producten gaat verkopen. Wil je het goed doen, dan koop je de producten in bij een groothandel en leg je deze op voorraad. Wanneer je namelijk een grotere partij inkoopt, krijg je vaak meer korting en zul je meer marge overhouden. Ook kun je bijvoorbeeld producten snel verzenden en daar zijn Nederlandse consumenten dol op!

Een nadeel is natuurlijk dat je op deze manier wel wat geld moet investeren aan voorraad. En dit is dan ook het punt waar veel mensen op afhaken, simpelweg omdat zij niets willen of kunnen investeren. Gelukkig zijn daar ook weer oplossingen voor, maar met deze oplossingen pak je meestal wel iets minder marge. Uiteraard heb je dan wel minder financiële risico’s!

Dropshipment webwinkels

Wil je geen eigen voorraad? Dan is dropshipment misschien wel de beste optie! Er zijn verschillende manieren om te kunnen dropshippen. Persoonlijk ligt mijn voorkeur altijd bij een Nederlandse of Europese leverancier die dropshipment aanbiedt.

Je kunt ook kiezen voor Chinese dropshipment leveranciers en dit kan zelfs heel makkelijk via bijvoorbeeld Aliexpress. Hier ben ik echter persoonlijk geen voorstander van. Qua marges lijkt het misschien ideaal, maar klanten moeten heel lang wachten op de levering en het gaat ook vaak nog mis met de kwaliteit van producten. Met een goede Nederlandse drophipmentleverancier kun je producten sneller leveren bij klanten en hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van producten. De marges zijn wellicht lager, maar het scheelt een hoop stress!

online geld verdienen webwinkel

Lang verhaal kort, een webwinkel is een goede manier om online geld te verdienen in Nederland. Mocht je willen beginnen met een webwinkel, denk dan wel goed na over het product dat je wilt verkopen en of je voor dropshipping kiest of eigen voorraad. Dropshippen via Aliexpress raad ik altijd af!

Online geld verdienen met bloggen

Bloggen doe je in eerste instantie niet om geld mee te verdienen. Ja, ik weet dat dit vreemd klinkt, maar het is gewoon zo! Met bloggen begin je omdat je het leuk vindt. Beginnen er dan eenmaal maandelijks behoorlijk wat bezoekers op je website te komen, dan kan het interessant worden om een verdienmodel op je blog los te laten.

Vergeet ook niet dat je met een blog ook indirect geld kunt verdienen! Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel hebt, kun je de producten die je verkoopt weer vanuit je blog promoten. Dit levert extra bezoekers op, doordat zoekmachines deze blogs ook kunnen en zullen oppakken. Komen deze dan hoog in de zoekmachines te staan, dan zorgt dit voor extra bezoekers en logischerwijs ook voor meer omzet!

bloggen

Heb je echter wel een blog maar geen webwinkel en wel bezoekers? Dan kun je er een ander verdienmodel op loslaten. Een idee is dan bijvoorbeeld affiliate marketing of advertenties. In beide gevallen kun je relatief eenvoudig online geld verdienen en beide verdienmodellen zijn dan ook erg populair in Nederland.

Geld verdienen met bloggen is zeker mogelijk, maar ook hier zijn weer een aantal factoren die een grote rol spelen. Het verdienmodel is vooral belangrijk, zo kun je bijvoorbeeld met affiliate marketing meer inkomsten genereren dan met advertenties, maar klikken er veel mensen op je advertenties dan kan dit weer meer opleveren.

Toch zijn er verschillende redenen waarom ik zelf een groot fan van affiliate marketing ben. Zo zijn de inkomsten vaak hoger, maar loop je ook minder kans op een schorsing van het programma dan bij advertentienetwerken. Stop een affiliate campagne of krijg je een schorsing (gebeurt vrijwel nooit) dan kies je gewoon voor een andere campagne om te promoten!

Geld verdienen met vloggen

Voor het vloggen geldt nagenoeg hetzelfde als voor bloggen. Een vlogger en een blogger doen eigenlijk hetzelfde, alleen de blogger schrijft content en de vlogger maakt video’s. Met vloggen kun je veel geld verdienen, daar staat vloggen ook om bekend. Hoewel je er veel mee kunt verdienen, heb ik zelf wel het idee dat dit een stuk lastiger is dan bij bijvoorbeeld bloggen.

Dit heeft ook te maken met onder andere het verdienmodel, advertenties worden het meest gebruikt. Dit werkt prima, maar er zijn behoorlijk wat views nodig om serieus aan een video te kunnen verdienen. Gemiddeld verdienen YouTubers $0,18 per advertentie weergave. Dit is natuurlijk best wel behoorlijk, maar laten we niet vergeten dat het lang kan duren voordat je bijvoorbeeld 1000 advertentie weergaven hebt. Hiervoor zijn behoorlijk wat abonnee’s nodig om dit te kunnen bereiken.

Laat je hier trouwens niet door ontmoedigen, want verder is er niets mis mee om op deze manier online geld te verdienen! Zeker wanneer je goed bent in het maken van video’s en weet hoe je kwalitatieve en leuke/boeiende content moet maken dan kun je er heel goed mee verdienen!

Affiliate marketing en vloggen

Vloggen kent naast advertenties nog veel meer verdienmodellen. Als vlogger zijnde, ben je eigenlijk een influencer en dan vooral wanneer je een hoop abonnee’s hebt. Abonnee’s zijn geïnteresseerd in je video’s en wellicht dus ook in de producten die jij leuk vindt. Met andere woorden, je kunt producten van andere bedrijven gaan promoten en alleen al voor het promoten betaald krijgen.

Wat er ook mogelijk is, is dat je video’s maakt waarin je een uitleg geeft over een product en dat je vervolgens een link plaatst onderaan in de beschrijving. Wanneer vervolgens een abonnee besluit om het product via jouw link te kopen, dan krijg je daar een commissie voor. Dit wordt affiliate marketing genoemd en is een heel groot verdienmodel, wat vaak gebruikt wordt om online geld mee te verdienen!

Online geld verdienen met affiliate marketing

Ik heb natuurlijk in dit blogbericht al een paar keer “affiliate marketing” genoemd en als je mijn blog een beetje kent, dan weet je inmiddels wel waarom. Affiliate marketing is mijn favoriete verdienmodel en daarom blog ik er dan ook regelmatig over! Ik zal nu geen complete uitleg gaan geven, maar wil je meer weten over wat affiliate marketing is, dan kun je mijn uitleg lezen.

Het leukste aan dit verdienmodel is dat je het vrijwel overal kunt toepassen. Daarom komt affiliate marketing in vrijwel elk artikel over online geld verdienen voor! Of je nou een blogger bent of een vlogger, of dat je gewoon een normale website hebt waar je geld mee wilt verdienen, affiliate marketing past overal!

Ik ben zelf heel lang actief geweest als affiliate marketeer en nu nog steeds! Ik zet affiliate marketing ook in om geld te kunnen verdienen met mijn blog, maar ik zet het daarnaast nog veel breder in met websites die speciaal zijn opgezet voor affiliate marketing.

Ik verkoop dus zelf geen producten (op het schrijven van blogteksten na), maar promoot wel de producten van andere bedrijven en verdien daar geld mee! Dit heeft verschillende voordelen, zo heb ik geen klantencontact, geen vragen die ik hoef te beantwoorden en geen producten die ik retour krijg of iets dergelijks.

geld verdienen affiliate

Ik heb in het verleden verschillende webwinkels gehad, waar ik te maken had met bellende klanten, producten die niet aankwamen of kapot waren en ga zo maar door! Behoorlijk veel werk, vooral wanneer je alleen werkt! Daarom vond ik het op een gegeven moment wel tijd worden voor iets anders en affiliate marketing was voor mij het antwoord!

Affiliate marketing kun je leren

Hoewel affiliate marketing het antwoord lijkt op online geld verdienen, moet ik er wel eerlijk bij vertellen dat het niet eenvoudig is om er iets mee te verdienen. Je krijgt met behoorlijk wat valkuilen te maken, die je moet tackelen voordat je er iets mee zult verdienen.

Gelukkig is affiliate marketing heel groot en wordt het online dan ook breed uitgemeten. Je kunt dus voldoende informatie vinden om aan de slag te gaan en er ook nog eens succesvol mee te worden! Op ricardoverboom.nl kun je al veel GRATIS informatie vinden, waar je zeker mee van start kan.

Wil je echter een vliegende start maken en stap voor stap uitleg krijgen over hoe je begint met affiliate marketing en hoe je er snel geld mee kunt verdienen? Dan kan het een goed idee zijn om een online cursus te volgen. Hier lees je welke goedkope affiliate marketing cursus je in 2021 het beste kunt volgen.

Succes met online geld verdienen! Als ik je ergens mee kan helpen, neem dan even contact op!

Lees ook:

Is online geld verdienen betrouwbaar?

Geld verdienen met affiliate marketing.

Wat verdient een affiliate marketeer?