fbpx

Een domeinnaam koppelen aan webhosting

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Op deze website heb je al kunnen lezen hoe je een domeinnaam registreert en hoe je zelf webhosting kunt regelen. Nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat je domeinnaam gekoppeld wordt aan je webhosting en dat ga ik je met behulp van dit blogbericht uitleggen. Een domeinnaam koppelen kan binnen 5 minuten geregeld zijn en daarom zal dit een kort en doeltreffend blogbericht worden!

In 5 simpele stappen jouw eigen domeinnaam koppelen aan webhosting

Oké, wat heb je nodig – Een domeinnaam en een webhostingpakket. Ik leg de situatie uit zoals het bij Vimexx werkt, dit is simpelweg omdat ik een voorkeur voor deze partij heb. Maak je zelf geen gebruik van Vimexx? Geen probleem, stuur een berichtje en ik leg je uit hoe je dit ook bij andere partijen kunt doen, let op dat het wel iets ingewikkelder kan zijn!

Stap 1): Ga naar de website van Vimexx (vimexx.nl) en log hier in.

Stap 2): Zoek in het klantenpaneel links in het menu naar “Domeinen Beheren” en klik erop.

Stap 3): Hier gaat de magie gebeuren! Je krijgt nu een overzicht van de domeinnamen die jij gekocht hebt. Kies een domeinnaam die jij wilt koppelen aan je webhosting. Klik vervolgens op het tandwiel aan de linkerkant van je domeinnaam.

 

domeinnaam kiezen

 

Stap 4): Je ziet nu een popup met knoppen waarop je kunt klikken. De knop die wij zoeken is: “Koppel een Hosting Pakket”. Heb je deze knop gevonden? Klik er dan op! Je bent nu bijna klaar!

 

 

Stap 5): Nog even je webhostingpakket aanvinken en op de knop “Hosting koppelen” klikken en de job is done! Je domeinnaam is nu gekoppeld aan je webhosting en je kunt aan de slag! Of ja, bijna dan, want er is even tijd nodig voordat alles live staat, dit kan tot maximaal 24uur duren, maar in de praktijk werkt alles bij Vimexx over het algemeen binnen maximaal een uur!

 

hosting koppelen

Dit was het dan! Je kunt nu echt beginnen met het maken van je eigen website! Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd, mocht je toch nog ergens problemen tegenkomen, aarzel dan niet om mij even een berichtje te sturen!