fbpx

Hoe kun je extra geld verdienen vanuit huis?

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

In dit bericht ga ik het over twee manieren hebben waarmee je extra geld kunt verdienen vanuit huis. Het zijn twee bewezen manieren, die veel worden gebruikt. Zoals je weet richt ik mij voornamelijk op affiliate marketing. Uiteraard komt affiliate marketing dan ook in dit blogbericht aan bod, maar daarnaast neem ik nog een extra manier met je door en dan namelijk een hele bekende, Fiverr!

Wanneer je geld wilt verdienen vanuit huis, dan kun je kiezen om bijvoorbeeld dingen in te pakken of iets dergelijks. Het echte oude en bekende thuiswerken. Hoewel dit best leuk kan zijn, zijn de verdiensten vaak niet bepaald leuk. Het is namelijk vaak hard werken en lang voor weinig en zoals ik, zijn er veel meer mensen die daar geen trek in hebben!

Daarom neem ik twee manieren met je door, waarmee je extra geld kunt verdienen en waarbij je jezelf niet helemaal scheel hoeft te werken voor 5 euro!

Goed, laten we dan maar beginnen. Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik overtuigd ben over affiliate marketing. Daarnaast ben ik dat ook over Fiverr, hoewel Fiverr allang niet meer zo interessant is als een paar jaar geleden. Maar goed, je kunt er nog steeds goed geld verdienen en daar kom ik zo op terug!

Extra geld verdienen vanuit huis – Affiliate marketing

Jaja, wederom affiliate marketing. Ik begrijp dat je dit continue op mijn blog terug ziet komen, maar ik weet als geen ander dat dit één van de beste manieren is om extra geld te verdienen! Het is heel simpel, met affiliate marketing hoef je geen eigen product te hebben, geen klantenservice en met basiskennis marketing kom je al een heel eind!

Nou komt natuurlijk de vraag hoe je er het beste mee kunt beginnen. Het antwoord daarop is ook erg eenvoudig, gewoon beginnen! Affiliate marketing beginnen kan snel en eenvoudig. Ik schreef er eerder al een blog over. met een uitgebreid stappenplan dat je kan helpen om te beginnen. Het kan zowel met als zonder website!

In het kort ziet het er zo uit:

  • Inschrijven bij een affiliate netwerk
  • Een affiliate campagne uitzoeken
  • Een campagne promoten via je website of Facebook/landingpage
  • Zorgen voor bezoekers naar je website of Facebookpagina of wat voor medium dan ook
  • En cashen maar!

Hoeveel extra geld verdienen met affiliate marketing?

Geloof het of niet, maar de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! Je kunt met affiliate marketing een mooie bijverdienste bereiken, maar je kunt er ook je fulltime job van maken! Ik heb even snel uitgezocht hoeveel de middelde online marketeer verdient bij een fulltime baan, dit valt volgens nationaleberoepengids.nl tussen de €2500 en €4166 bruto per maand. Ervaring speelt hierbij natuurlijk een grote rol!

Wil je dit fulltime voor jezelf gaan doen, dan is dit ook minimaal wat je moet verdienen en natuurlijk het liefst nog meer! Mocht je het als een bijverdienste zien, dan bereken je de uren die je maakt met een fulltime inkomen. Je moet alleen wel weten, dat er wel wat tijd overheen kan gaan, voordat je wat zult gaan verdienen. Slaag je er uiteindelijk in? Dan verdien je op eigen kracht iets bij of zelfs je hele salaris!

Extra geld verdienen vanuit huis – Via Fiverr

Je zult het niet geloven, maar ik heb echt een haat/liefde relatie met Fiverr. Fiverr is een freelance netwerk, dat in het verleden begon als marktplaats waar freelancers kleine klusjes konden aanbieden voor $5. Het ging dan vaak om kleine klusjes, zoals het schrijven van teksten, het maken van een simpel logo en nog meer van dit soort klusjes.

In die tijd, liet de kwaliteit van de diensten behoorlijk te wensen over. Daar is echter in de laatste paar jaren een flinke verandering in gekomen! Maar goed, Fiverr is dus eigenlijk de schakel tussen verkopers en kopers en rekent daar forse commissies voor!

Precies die commissies heb ik persoonlijk een beetje moeite mee, maar deze kunnen natuurlijk wel in de prijs berekend worden (wanneer je er iets gaat verkopen). Dit gebeurt dan ook vaak. Fiverr is echter wel de ideale plaats om wat extra geld te verdienen vanuit huis!

Zelf gebruik ik Fiverr ook om een beetje bij te verdienen en dit gaat best wel behoorlijk. Ik zal je zo een screenshot laten zien van wat uitbetalingen. Die zijn niet zo heel schokkend, maar ik moet er dan ook bij zeggen dat ik maar 1 klus aanbied en er verder weinig aan heb gedaan om er meer sales uit te halen. De reden is dat ik er ook eigenlijk niet genoeg tijd voor heb!

geld verdienen met fiverr

Hoe kun je geld verdienen met Fiverr

Ben je ergens goed in, wat je digitaal kunt aanbieden? Dan is er een grote kans dat er op Fiverr een markt voor is! Ik heb al heel wat leuke klussen voorbij zien komen op Fiverr, maar heb het idee dat de meeste aangeboden klussen toch wel iets te maken hebben met producten die vooral gebruikt worden door marketeers, bedrijven en eigenaren van websites.

Hieronder een lijstje met de meest verkochte klussen:

  • Logo design
  • Video’s
  • Voice-over
  • Het vertalen van teksten
  • Het schrijven van teksten

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden, het is vooral afhankelijk van wat je leuk vindt om te doen. Je kunt met vrijwel alles dat je kunt bedenken geld verdienen via Fiverr. Op dit moment heb ik zelf 1 klus live staan, waarmee ik Nederlandse SEO teksten verkoop.

In het verleden heb ik veel meer verkocht via Fiverr. Zo hielp ik bijvoorbeeld mensen met WordPress problemen en bood ik landingpages aan.

Hoeveel kun je verdienen met Fiverr

Hierboven heb ik de uitbetalingen van oktober en november laten zien. Die liggen allebei rond de $300. Ik zou dit nog hoger kunnen laten worden, door ervoor te zorgen dat mijn klus beter zichtbaar wordt in Fiverr of door nog meer klussen te plaatsen. Doordat ik een fulltime baan heb en daarnaast nog samenwerk met verschillende bedrijven als freelancer heb ik hier alleen geen tijd voor en daarom laat ik het zo!

Ik vind $300 per maand een mooie bijverdienste, maar ik weet uit ervaring dat je vrij makkelijk richting de $1000 – $1500 kunt gaan. Dit kan zelfs nog hoger, maar dan is er wel een stuk meer tijd voor nodig! Ook is het de afgelopen jaren wat lastiger geworden, de producten die worden aangeboden zijn tegenwoordig van een stuk hogere kwaliteit en de prijzen zijn vaak best laag, doordat er veel verkopers tussen zitten uit bijvoorbeeld India, die veel lagere prijzen hanteren!

Ondanks dit alles blijft het een netwerk waar je zeer leuk extra geld kunt verdienen vanuit huis! Daarom vond ik het ook tijd worden om hier eens aandacht aan te besteden! Ik hoop dat je er iets mee kunt en dat je snel je eerste paar euro’s zult verdienen online!