fbpx

Affiliate marketing checklist

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Dit blogbericht is iets anders dan dat je van mij gewend bent. Het is meer een Affiliate marketing checklist, die je kunt gebruiken wanneer je gaat beginnen met Affiliate marketing. Het idee was in eerste instantie om dit bericht alleen beschikbaar te stellen voor premium members, maar uiteindelijk heb ik toch besloten om hem live te zetten. Waarom? Gewoon omdat ik het leuk vind om te bloggen en mijn bezoekers te helpen met tips en tricks.

We gaan beginnen met het vinden van het juiste product om te promoten en vervolgens gaan we dieper in over hoe je het kunt promoten. Tussendoor vind je links naar mijn andere blogberichten, waarbij ik meer uitleg geef.

Wat is een goed product om te promoten?

Een goed product om te promoten is een product dat past bij jouw content. Hoe beter jouw content en het product dat je wilt promoten overeenkomen, hoe groter de kans is op sales! Later in dit blogbericht laat ik zien hoe je goede producten kunt vinden om te promoten.

Door deze technieken toe te passen, stem je de producten af op jouw content en zullen je bezoekers sneller geneigd zijn om te klikken op het aanbod en dan ook vervolgens iets te kopen. Een goed product kan nog beter worden door de manier waarop je het promoot.

Wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van betaalde advertenties, dan is het belangrijk dat je ook uit de kosten komt wanneer je een sale maakt! Doordat de advertenties bij netwerken als Google of Facebook best prijzig kunnen zijn, moet je dan wel een product promoten met een commissie die hoog genoeg is. Hiervoor bereken je het beste vooraf hoeveel clicks je van de commissie zou kunnen betalen om in elk geval quitte te draaien. Daarna kun je jouw campagne winstgevend maken door deze te testen!

Bij Affiliate marketing kun je makkelijk afgeleid raken. En afleiding kan nou eenmaal veel tijd en geld kosten! Daarom werk ik altijd met een checklist. Door te werken met een checklist kan ik beter de focus houden en werk ik stap voor stap naar een eindproduct en een eerste sale!

Stap voor stap neem ik je mee in het opzetten van een Affiliate marketing funnel. En neem ik met je door hoe je begint aan een succesvolle campagne om op deze manier snel de eerste resultaten te kunnen bereiken.

affiliate marketing tips

Begin met een niche onderzoek

Wanneer je met Affiliate marketing gaat beginnen dan is het belangrijk dat je een niche uitkiest die uiteindelijk ook iets gaat opleveren. Een niche is een ander woord voor een zeer specifieke markt en dan nog specifieker. Lekker duidelijk hé?! Lang verhaal kort, je gaat op zoek naar een specifieke markt waar je gerelateerde producten van gaat promoten.

Een goede niche herken je aan een paar dingen:

 • Er wordt een probleem opgelost (de bezoekers hebben geld over voor oplossing)
 • De markt is heel specifiek en niet te breed (Bijvoorbeeld: PS5-controller “brede niche” – Customized PS5-controller “specifieke niche”.
 • Er zijn producten te vinden die je kunt promoten (controleer bol.com, Amazon, eBay)
 • Er wordt vaak gezocht naar deze niche (zoekwoordonderzoek)
 • Je bent zeer bekend met deze niche of iemand helpt je ermee

Oké, als je nu al een idee hebt, ga dan direct op onderzoek uit! En blijkt het daadwerkelijk om een winstgevende niche te gaan? Lees dan verder!

Het juiste affiliate product vinden

Bij Affiliate marketing spelen een aantal dingen een grote rol om het succesvol toe te kunnen passen. Een van de belangrijkste punten is het promoten van de juiste producten. Daarom is het ook belangrijk om de juiste producten te vinden om te promoten, maar hoe vind je die?

Affiliate netwerken:

Er zijn verschillende nationale en internationale affiliate netwerken. Hier kun je een account aanmaken, je inschrijven voor het promoten van producten en zodra het wordt goedgekeurd kun je beginnen! Bij PayPro kun je trouwens direct beginnen met het promoten van producten, dus als je een snelle manier zoekt om te kunnen beginnen dan is PayPro een goed idee!

Vind hier een lijst met Nederlandse affiliate netwerken.

Direct aanmelden bij bedrijven:

Sommige bedrijven hebben een eigen affiliate programma. Je kunt je hier direct inschrijven en moet dan meestal afwachten tot jouw aanmelding wordt goedgekeurd. Vervolgens kun je beginnen met het promoten! Ik heb zelf de voorkeur om te werken met bedrijven die een eigen affiliate campagne hebben, de commissies zijn dan namelijk vaak hoger doordat er geen partijen tussenzitten.

Affiliate marketing producten promoten

Nu moet je dus op de ene of andere manier affiliate producten gaan promoten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. De meest bekende manier is met behulp van een website, maar je kunt ook YouTube inzetten of Facebook en zelfs nog andere social networks (deze komen niet aan bod in dit bericht).

Affiliate marketing website –

De meest bekende manier is het opzetten van een Affiliate marketing website, waarop je producten kunt promoten. Begin je op deze manier, dan vraagt dat wel wat tijd. Aan de andere kant is het wel een investering voor de lange termijn! Uiteindelijk is het belangrijkste dat er bezoekers op je website komen, zonder bezoekers heb je namelijk geen inkomsten!

Wanneer we het over bezoekers hebben, komen we gelijk op het lastigste verhaal van Affiliate marketing. Dit is het punt waar elke affiliate marketeer tegen aanloopt. Gelukkig zijn er voldoende manieren om bezoekers naar je website te trekken.

Hoe trek je bezoekers naar je website:

 • SEO (een afkorting voor zoekmachine optimalisatie)
 • Google Ads (Adverteren bij Google)
 • Facebook Ads (Adverteren op Facebook)
 • Via een Facebook pagina
 • YouTube – Producten promoten in video’s of adverteren

Begrijp je het idee? Er zijn wel wat uitzonderingen op, zo is SEO bijvoorbeeld vaak een langdurig proces, maar hierdoor wel perfect voor de lange termijn! Ook is SEO gratis en kun je dus gratis bezoekers op je website krijgen, uiteraard kost het wel tijd!

Bij Google Ads mag en kan je niet zomaar affiliate producten promoten. Dit doe je het beste met een bridgepage. Hetzelfde geldt voor Facebook Ads. Een bridgepage is een landingpage, waarop je probeert om e-mailadressen van bezoekers te ontvangen. Vervolgens zet je e-mailmarketing in, om ze door te sturen naar de aanbieder van het product dat je promoot.

Een andere manier is door advertenties op je website te plaatsen die in een mooi stukje content staan. Wanneer jouw content en de advertenties goed matchen, is er natuurlijk de kans dat een bezoeker op jouw advertentie klikt en vervolgens iets koopt!

Affiliate producten promoten via YouTube –

Onderschat YouTube niet. Met meer dan een biljoen uren aan videoweergaven PER DAG is YouTube natuurlijk ook een zeer interessante plaats om affiliate producten te promoten! Het leukste van alles is dat je gratis video’s kan plaatsen en dus potentieel miljoenen mensen kunt bereiken!

Daar komt nog een keer bij dat je YouTube ook kan inzetten om de bezoekersaantallen op je website te vergroten. Nog een belangrijk ding is dat het ook nog eens vrij makkelijk is om een video vindbaar te maken bij YouTube. Dit werkt volgens hetzelfde principe als SEO, maar dan op YouTube!

Mensen bereiken met YouTube:

 • Plaats geregeld video’s (reviews doen het erg goed)
 • Gebruik zoektermen in de titel en video beschrijving
 • Maak boeiende video’s en gebruik sluikreclame
 • Heb je een website? Plaats daar dan ook je video op!
 • Reageer op andere video’s met soortgelijke content
 • Word beter dan je concurrenten

YouTube is echt een netwerk dat je een keer moet proberen. Je hoeft jezelf ook niet te beperken tot alleen het plaatsen van video’s op YouTube, je kunt de video’s namelijk ook embedden op je website en vanaf YouTube naar je eigen website linken, om zo je bereik nog groter te maken! Bezoekers zorgen uiteindelijk voor inkomsten, daarom is het belangrijk om je bereik zo groot mogelijk te maken!

Affiliate marketing via Facebook –

Ik schreef hier eerder al een heel blogbericht over, dus ik zal zo een link plaatsen naar dit blogbericht waar je nog veel meer informatie kunt vinden! Ik zal wel in korte lijnen uitleggen hoe het werkt.

Bij Facebook heb je verschillende manieren om affiliate producten te promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via je eigen tijdlijn, al zullen je vrienden die op een gegeven moment niet meer zo heel erg op prijs stellen. Ook kun je een Facebook pagina beginnen en wanneer je al een goedlopende pagina hebt, wordt het natuurlijk allemaal een stuk makkelijker.

Lees ook: Affiliate marketing via Facebook

Facebook advertenties voor affiliate marketing

Advertenties worden ook vaak ingezet door affiliate marketeers. Dit kan heel erg krachtig zijn, maar je moet hier wel goed weten waar je mee bezig bent. Facebook is geen groot fan van affiliates en daarom moet ook hier weer gewerkt worden met een landingpage (bridgepage).

Zoals ik eerder in dit blogbericht al een uitleg gaf over het inzetten van Google ads, werkt dit bij Facebook hetzelfde. Het is een heel erg krachtige manier wanneer deze goed wordt toegepast, wel is het kostbaar en komt er iets meer werk bij kijken. Dit komt doordat je een goede bridgepage moet maken en natuurlijk moet testen hoe goed je campagnes converteren.

Voordelen Affiliate marketing Facebook

 • Mogelijkheid om zeer veel mensen te bereiken
 • Organisch en betaalde bezoekers
 • Bij het inzetten van advertenties perfecte targetingmogelijkheden
 • Facebook heeft een heel breed publiek
affiliate marketing facebook adverteren

Geld verdienen met affiliate marketing

Wanneer je alle stappen volgt uit dit blogbericht dan moet je uiteindelijk zeker gaan slagen en geld gaan verdienen met Affiliate marketing. Toch is Affiliate marketing heel breed en het is ook logisch wanneer het niet allemaal direct wil lukken! Dit overkomt elke beginnende affiliate marketeer en ik heb het zelf ook meegemaakt!

Daarom raad ik altijd aan om naast deze checklist ook een cursus te volgen! Er zijn twee Nederlandse cursussen, die je op weg zullen helpen naar jouw eerste online inkomen!

Waarom een cursus terwijl er ook genoeg gratis informatie is?

Er is zeer veel informatie te vinden, maar veel van deze informatie is al sterk verouderd. Daar komt nog een keer bij, dat je wel precies moet weten naar welke informatie je op zoek moet gaan. Via mijn blog deel ik bijvoorbeeld zeer veel informatie, maar om alle puzzelstukjes bij elkaar te zoeken kan een hele opgaaf zijn!

Zo geldt dit ook voor overige informatie en daarom is een goede cursus makkelijker en sneller om het te leren! Soms krijg ik van bezoekers de vraag, waarom ik zelf dan geen cursus aanbied. En dat is natuurlijk een logische vraag, maar ik ben in de achtergrond bezig met het maken van een uitgebreide cursus en totdat die klaar is, stuur ik mijn bezoekers liever door naar twee andere Nederlandse online cursussen.

De affiliate marketing cursussen die ik met je deel zijn de twee meest bekende en populairste cursussen van Nederland! Deze twee cursussen leren je allebei precies wat je nodig hebt om te kunnen beginnen. Je hoeft ze natuurlijk niet allebei te volgen, maar kies gewoon de cursus die jou het meest aanspreekt!

Hieronder vind je twee banners, die je direct naar de cursussen sturen. Ze bevatten mijn affiliatelink, die ervoor zorgt dat ik een commissie krijg, wanneer je besluit om een cursus te kopen. Door gebruik te maken van mijn links, lever je een bijdrage die ervoor zorgt dat ricardoverboom.nl kan blijven bestaan en gratis Affiliate marketing tips en tricks kan blijven delen!

Affiliate Marketing Revolutie