fbpx

Affiliate marketing zonder website? Zo werkt dat!

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Het is nogal een fenomeen, affiliate marketing zonder website! Veel marketeers zijn van mening dat het niet opschiet, maar hebben zij hier wel gelijk in? Het is niet onmogelijk, sterker nog, het is zeer goed te doen. Echter geldt wel, dat je zoals bij veel dingen in de wereld van online marketing de juiste tools nodig hebt!

Ik ga je met dit blogbericht verder op weg helpen en geef je een basis om te kunnen beginnen met affiliate marketing zonder website! Er zijn verschillende manieren om het voor elkaar te krijgen, maar weer is het belangrijkste, “de juiste tools”.

Met de juiste tools kun je altijd scoren met affiliate marketing

Voordat je denkt dat het geld gaat kosten, de tool waarmee ik werk heeft een gratis versie, waarmee je al behoorlijk uit de voeten kan! Ik maak zelf gebruik van Mailerlite, dit is een e-mail marketing softwarepakket. Maar naast mailen, kun je er ook landingpages mee maken!

Dit is dan ook de reden waarom ik zelf ALTIJD voor deze tool kies. En om het nog even sterker te maken, het is eigenlijk mijn favoriete tool die mij nooit in de steek laat!

Nu ga ik van dit blogbericht geen complete tutorial maken, dit komt namelijk binnenkort allemaal aan bod in onze cursus! Wel wil ik even zeggen dat Mailerlite een van de weinige tools is die zo veelzijdig is en vooral betaalbaar!

affiliate marketing landing page tool

Een goede affiliate campagne uitzoeken

Wanneer je aan affiliate marketing zonder website begint moet je goed nadenken over:

  1. Waar haal je traffic vandaan?
  2. SEO voor organisch verkeer is erg lastig
  3. Heb je eventueel een budget voor betaalde advertenties?

Omdat je zonder website redelijk beperkt bent en lastig met behulp van SEO traffic kunt genereren, is de kans groot dat je een advertentienetwerk gaat gebruiken (Facebook ads/Google ads). Hiermee kun je zeer snel resultaat boeken, maar er zijn wel een aantal zaken waar je echt rekening mee moet houden.

Wanneer je begint met adverteren, dan moet de campagne die je promoot wel genoeg opleveren. Dit is waarom ik zelf altijd kies om op deze manier producten te promoten die minimaal €80 per sale of lead opleveren.

affiliate marketing facebook adverteren

Dit omdat je rekening moet houden met de kosten van het adverteren. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je advertenties moet optimaliseren, voordat deze daadwerkelijk iets gaan opleveren. Meestal draai je in het begin quitte, omdat je dan nog data aan het verzamelen bent. Wanneer je de eerste sale(s) hebt gemaakt, wordt het tijd om de boel te finetunen en gaat er dus pas geld verdiend worden.

Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een campagne die genoeg oplevert, wanneer je een lead of sale genereert.

Landingpage of direct verkeer naar affiliate campagnes

Bij affiliate marketing zonder website heb je eigenlijk twee opties. Een landingpage inzetten, of verkeer direct doorsturen naar het aanbod. Meestal is het verstandig om toch gebruik te maken van een landingpage en hier zijn verschillende redenen voor. De twee belangrijkste redenen zijn:

  1. Je kunt werken met een optin formulier, waardoor je nog e-mailadressen kunt verzamelen voordat je mensen doorstuurt naar een campagne. Dit is interessant, omdat je dan meerdere keren iets kunt promoten!
  2. Voor de grootste advertentienetwerken (Google ads en Facebook ads) heb je meestal een bridgepage nodig, omdat je in de meeste gevallen geen verkeer rechtstreeks naar het aanbod van iemand anders mag sturen!

 

landingpage voorbeeld
Bovenstaande punten zijn dan ook de reden dat ik altijd kies voor een landingpage! Zonder een landingpage wordt het gewoon een stuk lastiger! Maar goed, het is dus alsnog wel mogelijk en hier zijn dat ook weer twee opties voor (mocht iemand dit kunnen aanvullen, dan hoor ik het graag).

  1. Het aanbod mailen naar een bestaande maillijst. Wanneer je in het bezit bent van een grote maillijst, dan kun je het aanbod afstemmen op de doelgroep. Dit kan een hele effectieve manier zijn om affiliate marketing zonder website te kunnen doen. Hier is dan wel een behoorlijke maillijst voor nodig om het te laten werken.
  2. Op zoek gaan naar websites/netwerken  waar je kunt adverteren en verkeer direct naar het aanbod kan sturen. Let hierbij wel op de doelgroep, vooral wanneer je kiest voor het plaatsen van advertenties op andere websites.

Dit waren voornamelijk betaalde methodes, maar het kan natuurlijk ook gratis, hoewel dit wel wat meer tijd in beslag kan nemen. Heb je daar geen moeite mee? Dan geef ik je hieronder nog een paar manieren waarop je gratis verkeer naar een affiliate campagne kan sturen!

Affiliate marketing zonder website – Gratis manieren!

Ben je creatief en maak je bijvoorbeeld al gebruik van Youtube/Facebook/Instagram of een ander netwerk? Dan kun je daarop uitstekend je affiliate producten promoten! Vooral op Youtube zie je dit veel, Google maar eens op een willekeurig product en type er het woord “review”achter. De kans is dan groot dat je een filmpje tegenkomt van iemand die een review geeft over een bepaald product en vervolgens een linkje in de tekst onder de video plaatst!

youtube affiliate marketing

Dit is slechts een simpel voorbeeld, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, neem bijvoorbeeld Facebook. Heb je bijvoorbeeld een pagina of een groep, die gevolgd wordt door een specifieke doelgroep? Probeer dan uit te zoeken wat voor een soort producten deze doelgroep wel kan waarderen en zoek vervolgens een bedrijf dat samenwerkt met affiliates.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je advertenties moet optimaliseren, voordat deze daadwerkelijk iets gaan opleveren.

Er zijn zeer veel succesverhalen te vinden op dit gebied en hoe groter je groep/pagina is, hoe meer je kunt verdienen! Hetzelfde geldt trouwens op Instagram. Hier kun je heel doelgericht het juiste product promoten aan de juiste doelgroep en er dan ook meer mee verdienen!

Ik hoop dat ik je heb kunnen voorzien van een goede basis. Ik heb dit blogbericht een beetje basic gehouden, maar op mijn website kun je veel meer vinden over dit onderwerp!

affiliate marketing facebook