Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing, kan het echt? Een kort antwoord daarop is volmondig ja! Wanneer je op ricardoverboom.nl kijkt, dan merk je dat affiliate marketing vaak terug blijft komen. Affiliate marketing is een interessante manier om geld te kunnen verdienen met de content die je online plaatst. Op deze manier kan jouw content iets waard worden, ongeacht wat voor een soort content dit is.

Content bestaat er online in allerlei soorten en maten, denk aan blogs, video’s, websites maar ook social media kanalen zoals Facebook en Instagram.

affiliate marketing met facebook

Hoe werkt geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing kan op vele verschillende manieren worden ingezet. Ook kun je op diverse manieren geld verdienen met affiliate marketing. Er bestaat niet echt een succesformule, waarmee je dit kunt realiseren, maar met logisch denken en een beetje boeren verstand kun je al een heel eind komen!

Hoe werkt het: je bent waarschijnlijk op deze website terechtgekomen, doordat je interesse hebt in affiliate marketing en er iets mee wilt verdienen. De kans is dan ook groot dat je online iets van content hebt staan en je op zoek bent naar een manier om dit om te zetten in geld.

  1. Alles begint bij het inschrijven bij een affiliate netwerk. Je hebt in Nederland verschillende affiliate netwerken en de bekendste zijn Daisycon, Zanox (tegenwoordig Awin) en PayPro. Welk netwerk je het beste kunt kiezen hangt af van het soort content waar je campagnes voor zoekt. Persoonlijk maak ik voornamelijk gebruik van Daisycon, omdat dit een netwerk is met een heel breed aanbod!
  2. Het vinden van een campagne. Nadat je jezelf hebt aangemeld bij een affiliate netwerk, kun je op zoek gaan naar een campagne. Zorg ervoor dat die altijd relevant is en matcht met de content die je aanbiedt. Dit vergroot namelijk je kans op succes!
  3. Beginnen met het promoten. Om iets te kunnen promoten, heb je een affiliatelink nodig. Heb je die gevonden, dan kun je aan de slag en deze affiliatelink toevoegen aan je content!
  4. Bedenk een plan van aanpak. Om je kans op succes te vergroten, bedenk je een goede strategie. Breng in kaart waar jouw doelgroep naar op zoek is en probeer te ontdekken hoe je het beste jouw affiliatelink kunt plaatsen (via tekst, of plaatjes).

affiliate netwerken nederland

Geschikte content voor affiliate marketing

Monetizing is een term die veel websitebeheerders wellicht weleens zijn tegengekomen. Monetizing betekent niets meer, dan geld verdienen met content. Het verdienmodel is heel simpel, je biedt online gratis content aan, denk aan blogs, vlogs, facebook-pagina’s etc. En met deze content probeer je iets te verdienen.

Waarom is affiliate marketing geschikt

Affiliate marketing biedt je de mogelijkheid om creatief te zijn in het aanbod. Dit wil zeggen, dat je voor vrijwel elk soort content een geschikt product kan vinden om te promoten. Dit is niet het enige, met affiliate marketing kun je producten namelijk op een vrij onopvallende manier integreren in je content, zodat bezoekers sneller geneigd zullen zijn om over te gaan tot actie.

Ben je bijvoorbeeld een blogger, dan kun je zonder banners etc toch nog producten promoten die gerelateerd zijn aan je content. Dit kan bijvoorbeeld door linkjes in je teksten te plaatsen, maar ook door banners te plaatsen (wat steeds minder populair is geworden in de afgelopen jaren).

geld verdienen

Meer geld verdienen door affiliate marketing in te zetten

Er zijn veel bedrijven die affiliate marketing inzetten om op deze manier hun klantengroep te vergroten. Hierdoor kun je voor bijna alle soorten content een juist product vinden. En met goede optimalisatie is het mogelijk om je omzet te vergroten.

Affiliate Marketing wordt ook vaak ingezet door bedrijven die al een eigen product hebben en verkopen. Vaak kun je vanuit een eigen product ook andere producten promoten. In de modebranche is dit een veelgebruikte strategie en als ik je uitleg hoe dit werkt, dan zul je het voortaan op verschillende websites opmerken.

Veelgebruikte strategie in de modebranche: Een bedrijf heeft een eigen merk t-shirts. Het bedrijf huurt een model in voor een fotoshoot met deze shirts, maar het model heeft ook een bijpassende broek aan en schoenen. Deze kleding kan van andere merken zijn en wanneer je met je muis over de foto gaat, zie je links die verwijzen naar websites waar je deze schoenen en broeken kunt kopen.

Komt dit je bekend voor? Onbewust ben je het vast al eens tegengekomen. Klik je op zo’n link en bestel je een broek of schoenen, dan verdient het bedrijf niet alleen aan hun eigen merk, maar ook aan producten van andere merken. Dit is dan ook de reden waarom Affiliate Marketing vrijwel overal toe te passen valt.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing

Een vraag die vaak gesteld wordt, is hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing. Het is een vraag, die erg lastig is om te beantwoorden. Wel zijn er manieren om dit schaalbaar te maken, maar alsnog hangt het af van hoe het wordt toegepast, waar het toegepast en hoeveel tijd en energie je erin steekt.

Affiliate marketing is geen magische formule om snel rijk te worden, zoals dit wel vaak geclaimd wordt. Niettemin is het wel mogelijk om er leuk mee te kunnen verdienen, maar het vereist de nodige inzet en gaat zeker niet over 1 dag ijs. Het kan ook demotiverend zijn in het begin, omdat je niet direct zult gaan verdienen, maar blijf je jezelf inzetten dan zal het resultaat na verloop van tijd komen!

affiliate inkomsten berekenen

Blijf op de hoogte en leer! 

Belangrijk is ook dat je op de hoogte blijft van wat er zich afspeelt in het wereldje. Ook is het echt nodig om veel bezoekers te realiseren. Dit kun je onder andere bereiken met behulp van SEO (zoekmachine optimalisatie). Op deze website kun je veel uitleg vinden over SEO.

Een voorbeeld van affiliate marketing verdiensten

Laten we het eens in euro’s uitdrukken. Er zijn markten waarmee je goed kunt verdienen in Nederland. Ik heb het hier over energie, verzekeringen en telefoonabonnementen. Neem nou bijvoorbeeld verzekeringen. Wanneer iemand via jou een verzekering afsluit bij een verzekeraar, dan kan de commissie oplopen tot zo’n €200 per sale.

Krijg je het dan voor elkaar om 10 sales te genereren binnen een maand? Gefeliciteerd, je hebt gewoon €2000 verdiend! We hebben het hier over slechts 1 verzekering, wat nou als je bijvoorbeeld 10 verschillende verzekeringen promoot? Neem van mij aan, dat dit realistische bedragen zijn. Je bereikt ze wel alleen met hard werken en wanneer je op zoek bent naar snel geld, dan is dit zeker niet de manier! Wel is het een goede optie voor de lange termijn.

ricardoverboom.nl logo

Geld verdienen met affiliate marketing en ricardoverboom.nl

ricardoverboom.nl biedt tal van gratis content, maar zal in de toekomst ook eigen tools, diensten en producten gaan aanbieden. Om binnen het concept te blijven zullen er ook affiliate campagnes gelanceerd worden, zodat ondernemers kunnen profiteren van onze producten.

Waarom zou je hier als ondernemer aan mee willen doen?

  • 40% commissie op alle producten
  • geen affiliate netwerk, waardoor je jouw verdiensten niet hoeft te delen. Onze producten worden alleen aangeboden via ricardoverboom.nl
  • promotiemateriaal van hoge kwaliteit
  • maandelijkse uitbetaling (zonder drempels)
  • diverse extra beloningen, waaronder River Premium

 

 

 

Met River Premium krijg je toegang tot premium content en alle producten die ricardoverboom.nl aanbiedt. River Premium is een jaarabonnement, dat toegang geeft tot alle tools, cursussen, templates en meer! Ook kom je op de premium maillijst en ontvang je regelmatig premium tips, tricks en nieuwtjes en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe producten!

Met River Premium krijg je toegang tot premium content en alle producten die ricardoverboom.nl aanbiedt. River Premium is een jaarabonnement, dat toegang geeft tot alle tools, cursussen, templates en meer! Ook kom je op de premium maillijst en ontvang je regelmatig premium tips, tricks en nieuwtjes en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe producten!