fbpx

Geld verdienen vanuit huis met affiliate marketing

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Ben je nog niet bekend met affiliate marketing? Dan leg ik je eerst in het kort uit wat affiliate marketing is, voordat ik je uitleg hoe je er geld mee kunt verdienen vanuit huis. Ben je er al bekend mee? Ga dan naar de inhoudsopgave en klik op 1.

Affiliate marketing is een manier om online geld te verdienen. Het idee erachter is relatief eenvoudig. Je begint een website of maakt gebruik van social media. Hier kun je vervolgens producten van andere bedrijven promoten en je raadt het al, er vervolgens geld mee verdienen!

Er zijn verschillende Nederlandse en internationale affiliate netwerken waarbij je jezelf kunt aanmelden. Hier vind je producten van verschillende bedrijven die je kunt promoten. Ook zijn er bedrijven die een eigen affiliate campagne hebben gelanceerd. Bij deze bedrijven kun je zonder tussenkomst van een affiliate netwerk beginnen met het promoten van producten.

Zelf vind ik het een erg mooie manier om er geld mee te verdienen vanuit huis. Het is relatief laagdrempelig en iedereen kan eraan beginnen. Daarnaast heb je een kleine of zelfs GEEN investering nodig om ermee te beginnen. Dit maakt het dan ook mogelijk voor iedereen!

Geld verdienen met affiliate marketing vanuit huis

Zo, dan gaan we direct maar even straight to the point! Affiliate marketing biedt veel mogelijkheden en zoals je waarschijnlijk al merkt ben ik er erg enthousiast over. Maar laat mij even uitleggen waarom dat is.

De meeste mensen die aan deze vorm van marketing beginnen, doen dit naast hun baan of zelfs wanneer zij deze zijn kwijtgeraakt! Het opstarten is redelijk eenvoudig en er geld mee verdienen kan ook eenvoudig zijn! Wanneer het balletje eenmaal begint te rollen, dan kun je er goed geld mee verdienen!

Ik wil niet claimen dat het makkelijk is, maar ik kan je wel garanderen dat je er hoe dan ook geld mee gaat verdienen! Zolang je er de focus op legt en het niet gaat forceren natuurlijk!

Toch wordt affiliate marketing steeds populairder en vooral nu er veel mensen zijn die werkloos zijn geworden door Corona of een andere reden. Anyway, in dit blogbericht ga ik je uitleggen wat de voor en nadelen zijn, hoeveel je kunt verdienen en hoelang het ongeveer duurt voordat de meeste mensen hun eerste sale maken!

affiliate marketing vanuit huis

Werken vanuit huis – Voordelen

Zelf werk ik al zeer lang vanuit huis, ook voor de Corona-crisis deed ik dit en bij mijn huidige werkgever idem. Het heeft verschillende voordelen. Zo kun je werken wanneer het jou uitkomt, je eigen tijden indelen en zelfs werken in je pyjama!

Werken vanuit huis is gewoon relaxed (meestal), wanneer je namelijk 3 kinderen hebt rondrennen dan is het wat anders! Maar over het algemeen is het erg prettig en wanneer je het dan ook nog eens voor jezelf kunt doen en je eigen salaris bij elkaar kunt verdienen, dan is het toch helemaal fantastisch?! Met affiliate marketing is dit zeker haalbaar, maar het is wel een proces dat je het beste naast je baan kun opstarten. Hieronder een opsomming van voordelen:

  • Werken wanneer het jou uitkomt
  • Werken waar je maar wilt (hoeft niet altijd vanuit huis
  • Voor jezelf werken? Je kunt altijd meer verdienen!
  • Je hoeft geen rekening te houden met collega’s
  • Koffie of thee wanneer JIJ wil
  • Eten wanneer JIJ wil en ga zo maar door!

Werken vanuit huis – Nadelen

Geloof het of niet, maar er kleven soms ook nog wel wat nadelen aan. Zo mis ik bijvoorbeeld nog weleens het sociale contact met collega’s. En hoewel ik graag bij mijn vrouw en kinderen ben, soms is het gewoon lastig te combineren met werk.

Zelf maak ik dan ook doordeweeks gebruik van een kantoorruimte die een bevriende ondernemer beschikbaar heeft gesteld en ga ik elke week nog 2 dagen naar het kantoor van het bedrijf waarvoor ik werk. Door de afwisseling blijf ik het heerlijk vinden, maar wanneer ik deze mogelijkheden niet zou hebben zou ik alsnog op zoek gaan naar een plek buitenshuis om af en toe te kunnen werken. Hieronder een opsomming van nadelen:

  • Weinig sociaal contact
  • Soms gebrek aan concentratie door woonsituatie
  • Met affiliate marketing kan het wat tijd nodig hebben om een volledig inkomen te verdienen
  • Je moet het kunnen, het is erg makkelijk om andere dingen te gaan doen

Hoeveel geld kun je vanuit huis verdienen met affiliate marketing?

Voordat ik deze vraag kan beantwoorden, zijn er wel een aantal punten waarmee je rekening moet houden. Zo moet je om maar even te beginnen de uitgaven aftrekken van de inkomsten. Maak je dus bijvoorbeeld gebruik van premium tools of zet je advertenties in om het proces sneller te laten gaan, dan moet je deze uitgaven van de uiteindelijke omzet aftrekken om een duidelijk beeld te krijgen van de daadwerkelijke inkomsten.

Hoeveel je kunt verdienen is ook erg afhankelijk van de producten die je promoot. Natuurlijk lijkt het nu direct interessant om producten met een hoge commissie te gaan promoten, maar dit zijn vaak ook de lastigere producten om te verkopen. Hierdoor duurt het langer om inkomsten te genereren en moet je in veel gevallen ook nog kosten maken.

Lang verhaal kort, is het vrij lastig om uit te kunnen rekenen hoeveel geld je vanuit huis kunt verdienen met affiliate marketing. Om toch een gedetailleerdere indicatie te geven, verwijs ik je ook even naar het volgende blogbericht: gemiddelde inkomsten affiliate marketing. Daar geef ik als voorbeeld dat de meeste affiliate marketeers gemiddeld tussen de €1900 en €3500 verdienen. Hierbij moet je wel rekening houden met een opstarttijd van een jaar.

Nog wat extra onderzoek naar inkomsten affilate marketing

Ik kwam er zojuist achter dat ik in mijn andere blogbericht geen externe informatie heb genoemd. En dat wilde ik in dit blogbericht wel doen, hoewel het vrij lastig is om een vergelijking te maken. Affiliate marketing is namelijk niet echt een beroep, dat je vanuit loondienst uitvoert. Daarom is het ook bijna onmogelijk om er salarisindicaties over te vinden. Weet trouwens dat je als zelfstandige natuurlijk ALTIJD meer wilt verdienen dan in loondienst, anders zou het niet rendabel zijn met alle risico’s die het met zich meebrengt!

ik heb de gemiddelde inkomsten van affiliate marketing vergeleken met een beroep, waarvan ik vind dat deze het meeste raakvlak heeft. Namelijk, “SEO Specialist”. Op Indeed, kun je salarisindicaties vinden en die van een SEO Specialist komen erg goed overeen met mijn inschatting. Natuurlijk kun je dit als zelfstandige nog opschalen, dus don’t worry!

Volgens Indeed is het gemiddelde salaris van een SEO Specialist €3008 per maand. Uiteraard kan dit verschillen, en wordt het berekend op basis van functie en ervaring!

affiliate marketing facebook adverteren

Geld verdienen vanuit huis en op weg naar de eerste sale

Goed, als affiliate zijn er dus zat mogelijkheden en kun je geld vanuit huis verdienen. Geen twijfel over mogelijk! Natuurlijk is en blijft de vraag hoeveel tijd je nodig hebt tot de eerste sale. Helaas kan ik hier weer een heel verhaal over schrijven, dat ga ik alleen niet doen!

Er zijn zeer veel manieren, waarop je affiliate marketing kunt inzetten en op de ene manier gaat het gewoon sneller dan op de andere manier.

Geld verdienen met affiliate marketing via Facebook

Begin je net op Facebook en heb je nog geen pagina/groep of weinig volgers? Dan begin je dus al ware aan een nieuwe business. Nou ben ik eerlijk gezegd niet echt een held op dit gebied, maar ik weet wel dat er behoorlijk wat volgers nodig zijn om er fatsoenlijk aan te verdienen.

Heb je de aantallen? Dan kan het ook snel gaan, zeker wanneer je het product dat je gaat promoten goed kan afstemmen op de doelgroep van je page of groep. Moet je helemaal vanaf 0 beginnen? Dan moet je eerst gaan bouwen aan een grote groep volgers en dit kan best wel even duren! Maar ook met een nieuwe groep of pagina kun je snel een eerste sale hebben. Je zult dan alleen wel nieuwe volgers moeten bereiken via advertenties of andere creatieve manieren! Maak je gebruik van deze manier, dan moet je wel goed letten op je advertentiebudget en producten gaan promoten die een goede ROI opleveren.

Vanuit huis een blog of website opzetten

Blogs en websites worden toch wel het meest gebruikt voor affiiate marketing. Dit heeft te maken met het feit, dat je er alle kanten mee op kunt en een relatief kleine investering hoeft te doen om te beginnen. Ook hier ligt het weer aan de situatie, wanneer je de eerste sale zult binnenhalen.

Je hebt ook hier eigenlijk weer twee manieren en ook hier duurt het bij de ene manier wat langer dan bij de andere. Ik ga er voor het gemak even vanuit, dat je nog geen blog of website hebt en ook vanaf 0 moet beginnen.

In dat geval heb je uiteraard ook weer bezoekers nodig. Deze bezoekers kun je op verschillende manieren naar je blog/website toe trekken, maar de meest gebruikte manieren zijn SEO en advertenties.

SEO is een langdurig proces en kan best wel lastig zijn, maar het is wel een goede strategie voor de lange termijn. Wil je echter snel naar je eerste sale en geld verdienen vanuit huis? Dan is de beste optie het inzetten van advertenties. Let hier wederom goed op je ROI en vergeet zeker niet om ook actief met SEO bezig te gaan, dit kost wel meer tijd maar die kun je snel terugverdienen zodra je toprankings bereikt!

Begin je met advertenties? Dan kan het goed zo zijn dat je binnen de eerste twee weken een eerste sale maakt. Geloof mij, been there, done that!

In dit bericht ga ik niet echt in op strategieën, maar mijn blog staat bomvol informatie die je in de praktijk kunt toepassen. Ook vind je technieken die in de praktijk goed werken!