fbpx

Mijn werkweek in vogelvlucht

Laatste update op 7 april 2021 door: Ricardo Verboom

In dit blogbericht ga ik het eens wat anders doen dan normaal. Ik kreeg namelijk laatst de vraag of ik eens een blog wilde schrijven over mijn werkweek. Doordat dit mij al meermaals is gevraagd, heb ik nu toch maar eens besloten om er een blog over te schrijven.

Dit wordt niet een al te technisch bericht en ook geen bericht met uitgebreide strategieën, maar meer mijn werkweek in vogelvlucht. Ik zal deze wel redelijk algemeen houden en geen opsomming maken per dag, anders zou het een erg lang bericht gaan worden!

Zo begint mijn werkdag

Ik heb een vaste routine. Wanneer ik ‘s ochtends op het werk aankom dan heb ik meestal eerst een praatje met collega’s onder het genot van een lekkere bak koffie. Vervolgens haal ik mijn laptop uit mijn tas en richt ik mijn werkplek in. Ik maak geen gebruik van een desktop, omdat ik op drie verschillende plekken werk, thuis, bij een vriend op kantoor en twee dagen in de week bij mijn werkgever.

Ik ben fulltime in dienst bij een bedrijf, maar omdat dit bedrijf 140km vanaf mijn woonplaats ligt, werk ik daar maar twee dagen in de week op locatie.

Computertje opstarten

Het duurt meestal een paar minuten voordat ik kan beginnen, maar dan gaat het ook direct los! Eerst controleer ik alle websites om te zien of alles nog goed werkt (en ja, het gaat weleens fout). Daarna lees ik eerst mijn mailtjes en beantwoord ik ze. Ik doe dit soort zaken voordat ik met iets anders begin en dan sluit ik Outlook om niet meer afgeleid te worden (gedurende de dag controleer ik natuurlijk nog wel mijn mail).

SEO rankings controleren

Hier begin ik dagelijks mee en dit doe ik zowel voor mijn werk (in de ochtend) als voor mijn eigen websites (in de avonduren). Ik maak gebruik van een handige SaaS tool, zodat ik niet elke keer Google Search Console en Google Analytics hoef te controleren. Ik maak liever een platform dat alles overzichtelijk neerzet. Vooral omdat ik dagelijks SEO doe voor meerdere websites is dit echt een gamechanger!

Het mooiste aan deze tool is dat deze ook zoekwoorden kan bijhouden en dus dagelijks laat zien hoe je rankings er voorstaan. Wanneer je bezoekers vooral via SEO op je website komen, is het dan ook wel erg belangrijk om goed in de gaten te houden wat er met je rankings gebeurt. Dit is trouwens sowieso aan te raden!

Met SEO kan de kleinste verandering een impact hebben, deze kan vaak binnen een paar uur al worden geconstateerd in de rankings, maar soms kan het ook een paar dagen duren.

Maar goed, ik controleer dus dagelijks de rankings van alle websites en pik er dagelijks een website uit, die dan op die dag mijn focus krijgt.

opschalen affiliate marketing inkomsten

Knallen met SEO

Zodra ik alles heb gecontroleerd, is het tijd om mijn oordopjes in te doen en te gaan knallen! Heerlijk vind ik dat, lekker in mijn eigen bubbel en dan meters maken! SEO is meer dan alleen gevonden worden met een website, het is ook belangrijk dat een website continu in beweging blijft en de beste manier om dit te doen is door content te maken.

Content is een breed begrip, dit kan bestaan uit bloggen, plaatjes uploaden, pagina’s aanpassen, productbeschrijvingen aanpassen en ga zo nog maar even door. Ik probeer voor elke website wekelijks een blog te schrijven, dit lukt helaas alleen niet altijd doordat er ook nog andere werkzaamheden zijn.

De beste tip die ik je kan geven als het gaat om dit gedeelte, is vooral om je rankings goed bij te houden en deze informatie te gebruiken om up-to-date te blijven. Ook werkt dit erg goed wanneer je bijvoorbeeld merkt dat rankings dalen, je kunt dan de content die met de zoekwoorden overeenkomt die dalen aanpassen, verbeteren om zo de rankings te laten stijgen.

Op deze manier zullen rankings weer stijgen en als dit niet gebeurt en je 100% zeker weet dat de content op een pagina van zeer hoge kwaliteit is dan kun je bijvoorbeeld ook linkbuilding toepassen.

Knallen met SEA

Dagelijks ben geef ik een website aandacht en hier hoort ook SEA (ofwel Search Engine Advertising) bij. Hierbij maak ik geen gebruik van speciale tools, maar ga ik voor old fashion, ofwel, de tools die Google aanbiedt.

Dagelijks controleer ik een of meerdere websites. Ik neem dan de rankings onder de loep en meet hoe goed of hoe slecht advertentiecampagnes lopen. SEA vind ik vrij lastig en erg arbeidsintensief, doordat je er toch wel met regelmaat met je neus op moet zitten om campagnes goed te laten draaien.

Daarom sleutel ik dagelijks aan campagnes en blijf ik ook in de gaten houden hoe campagnes zich ontwikkelen. Een tip die ik hier geef is om vooral in te zetten op zoekwoorden waarbij je organisch niet rankt, op deze manier kun je de kosten drukken en traffic genereren op zoekwoorden die organisch minder goed presteren.

Social media

Met Social Networks heb ik echt een haat/liefde relatie. Ik weet hoe ongelofelijk krachtig social networks kunnen zijn en heb dit al meermaals mogen meemaken. Toch kost het mij voor mijn gevoel teveel tijd. Voorheen maakte ik altijd gebruik van Photoshop, maar ik wilde sneller content kunnen realiseren voor de social media kanalen.

Sinds twee weken ben ik daardoor dus overgestapt naar Canva. Hiermee kan ik binnen een paar minuten afbeeldingen / gifs / video’s maken en ze direct inplannen. Op twee dagen in de week maak ik dus graphics voor alle social media kanalen en die plan ik gelijk in, zodat ik er de rest van de week geen omkijken meer naar heb. Wel controleer ik dagelijks de kanalen om te zien of bezoekers hebben gereageerd of vragen hebben gesteld.

Het is belangrijk om in contact te blijven met de doelgroep en daardoor besteed ik minder tijd aan het maken van graphics en meer tijd aan het contact met klanten en potentiele klanten.

Manusje van alles

Ondanks dat ik vooral op marketing gericht ben, doe ik vrijwel elke week nog andere werkzaamheden. Zo heb ik in de afgelopen weken onder andere een afsprakenagenda gemaakt voor het winkelen op afspraak in verband met de coronamaatregelen. Om dit goed te laten werken heb ik daar een volledig nieuwe website voor gemaakt. Dit moest snel en goed gebeuren en ondanks dat ik continu tegen dingen bleef aanlopen, mag het eindresultaat er zeker wezen!

Daarnaast heb ik ook nog het oude Outlook agenda van mijn werk vervangen voor een Google Agenda, inclusief de daarbij horende synchronisatie van Outlook naar Google. Doordat dit agenda ook gebruikt wordt voor het plannen van verschillende bedrijfsactiviteiten, ging het om behoorlijk wat data dat gesynchroniseerd moest worden.

Dit kunnen soms best nog wel pittige projecten zijn, maar vooral nu met alle coronamaatregelen wel noodzakelijk om een bedrijf goed en efficiënt te kunnen laten functioneren.

Poeh, heb jij nog wel een privéleven Ricardo?

Dat heb ik zeker! En ook in mijn privéleven staan online marketing en het bouwen en onderhouden van websites/webshops centraal. Dit klinkt misschien gek, maar mijn werk is ooit begonnen als hobby. Ik vond het vroeger leuk om websites te maken, maar raakte gefrustreerd van het feit dat er bijna geen bezoekers op deze websites kwamen.

Dit was dan ook het moment waar ik online marketing ontdekte. Vergeet niet, dat dit een tijd was waar het internet nog in haar kinderschoenen stond! Vanaf dit moment ben ik mij gaan verdiepen in online marketing en hoe je dit in kon zetten om bezoekers naar een website te trekken.

Bloggen is mijn hobby

Bloggen is mijn hobby en daardoor doe ik dit ook elke week. Niet alleen voor ricardoverboom.nl, maar ook voor verschillende affiliate websites en zelfs voor ondernemers die mij vragen om hun prachtige websites te vullen met content!

Ik blijf het leuk vinden om te doen, hoewel ik ook af en toe over onderwerpen moet schrijven die mij niet liggen. Toch geeft het mij elke keer een fijn gevoel en dan met name wanneer ik op de zoekwoorden ga zoeken en merk dat mijn content hoog rankt. Dat geeft echt een kick!

geld verdienen blog

Affiliate marketing

Om dit blogbericht af te sluiten, nog even een stukje affiliate marketing. Wanneer je rondkijkt op ricardoverboom.nl dan merk je al gauw dat ik heel veel over affiliate marketing schrijf. Ik ben naast mijn baan een affiliate marketeer en heb dan ook verschillende websites die bijgehouden moeten worden.

Hier komt dus ook weer een hoop schrijfwerk bij kijken en eigenlijk alles wat ik eerder in dit blogbericht al genoemd heb. Onder andere, SEO, SEA en daarnaast ook het continu op zoek zijn naar interessante producten om te promoten.

Affiliate marketing is een leuke manier om extra geld te verdienen of zelfs je salaris te verdienen. Doordat dit echt mijn passie is, deel ik hier dan ook graag tips en tricks over. Wil jij ook geld verdienen met affiliate marketing? Hieronder zie je een aantal links waar je leuke en uitgebreide informatie kan vinden (GRATIS uiteraard).

Lees ook:

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing beginnen

Gemiddelde inkomsten affiliate marketing

Geld verdienen vanuit huis met affiliate marketing

Mijn affiliate marketing ervaringen