fbpx

CPA Marketing en er online geld mee verdienen

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Er zijn verschillende soorten Affiliate Marketing waarmee je online geld kunt verdienen, maar CPA Marketing ga ik toch even iets dieper op in. CPA Marketing is mijn grote favoriet. Het valt gewoon onder Affiliate Marketing, alleen hoef je met CPA over het algemeen niets te verkopen.

Interessant?! Lees dan verder!

Wat is CPA Marketing

CPA is een Engelstalige afkorting voor: “Cost Per Action”. De meeste Affiliate Netwerken, bieden verschillende CPA-campagnes aan, waaruit je kan kiezen.

Een CPA-campagne wordt opgezet door een adverteerder, die op zoek is naar bezoekers die een actie uitvoeren. Acties kunnen het invullen van een webformulier zijn (naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer etc). Ook kunnen acties bestaan uit het installeren van software op een computer of het proberen van een spel en nog veel meer!

Wat is het verdienmodel bij CPA Marketing

Het verdienmodel is niet zo heel erg ingewikkeld. Bedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten en wanneer jij die kan aanleveren, of in elk geval leads kan aanleveren, dan zijn deze bedrijven bereid om daarvoor te betalen. Klinkt logisch toch?

Met andere woorden, jij promoot een product of een dienst, bezoekers voeren een actie uit (formulier invullen, enquete invullen, software installeren etc). En jij krijgt elke keer dat iemand dit via jouw content (website/pagina/social media account) doet betaald.

Hoeveel kun je verdienen met CPA Marketing?

Wat je kunt verdienen is lastig te zeggen. Om het toch makkelijk te maken, hoe meer kwalitatieve bezoekers je kunt doorsturen naar een bedrijf om een actie uit te voeren, hoe meer je kunt verdienen. Natuurlijk speelt het bedrag dat je per actie betaald krijgt ook nog een grote rol.

Krijg je bijvoorbeeld €1 per actie, of €50. Weet wel, dat een vergoeding veel zegt over de moeilijkheidsgraad. Hoe lager de vergoeding, hoe minder de weerstand van een bezoeker (over het algemeen). En dus, hoe makkelijker je een vergoeding kan binnenharken!

geld verdienen

CPA is ideaal voor beginnende marketeers!

Heb je nog niet zo heel veel ervaring met marketing, of heb je gewoon geen idee hoe je geld kunt verdienen met basic marketing skills? CPA is perfect voor beginners en voor gevorderden!

Het mooie aan CPA Marketing is dat het laagdrempelig is, je kunt al mooie commissies binnenharken met simpele technieken en dit kan zelfs zonder er ook maar een euro aan uit te geven! Hoewel je het proces natuurlijk wel kan versnellen, met bijvoorbeeld betaalde advertenties en meer.

Veel beginners beginnen met CPA marketing, omdat het laagdrempelig is. Veel marketeers stappen uiteindelijk over op andere vormen van Affiliate Marketing, om zo aan hogere commissies te komen etc. Toch blijven ook veel marketeers gebruik maken van CPA Marketing, ikzelf ben er daar een van!

Last but not least – Hoe word je succesvol als CPA Marketeer?

Een 100% succesformule kan ik je niet geven, iedereen is anders, werkt anders en denkt anders. Wat ik je wel met zekerheid kan zeggen, is dat je niet moet opgeven. Je moet het zien als jouw business. Wees een ondernemer en laat jouw business groeien van zero to hero!

Extra informatie en tips nodig? Op ricardoverboom.nl is veel informatie gratis beschikbaar! Kun je niet vinden wat je zoekt? Laat het dan weten en misschien maak ik er een blog over!

Berichten over gerelateerde onderwerpen:

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Geld verdienen met ricardoverboom.nl

Wat is Affiliate Marketing precies