fbpx

Passief inkomen genereren: 10 manieren

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

Het genereren van een passief inkomen, het is een term die je online vaak tegenkomt. Over passief inkomen is veel te vinden en het klinkt natuurlijk allemaal erg aanlokkelijk, maar hoe werkt het nou eigenlijk precies en wat is het precies? Dat ga ik met je doornemen in dit blogbericht. Ook ga ik je 10 manieren geven, waarmee je een passief inkomen kunt genereren.

Wat is een passief inkomen

Om meer te kunnen zeggen over het genereren van een passief inkomen, is het handig om te weten wat het precies is. De meningen zijn er nogal over verdeeld, maar een passief inkomen is heel kort door de bocht geld verdienen overal en op elk moment.

Een goed voorbeeld is dus geld verdienen wanneer je op bed ligt, of wanneer je in de auto zit. Maar goed, ondanks dat dit natuurlijk heel erg aanlokkelijk klinkt is het minder eenvoudig dan dat het lijkt. Laten we gewoon heel eerlijk zijn, wie wil er nou geen geld verdienen terwijl hij of zij op bed ligt? IEDEREEN wil dat, echter slaagt er wereldwijd maar een handjevol mensen in om dit te bereiken!

Laten we hieronder eens doornemen hoe dit handjevol mensen erin slaagt om een passief inkomen te genereren. Wel wil ik er nog even bij zeggen, dat ik zelf vooral geïnteresseerd ben in online verdienmodellen. Ik neem dan ook uitsluitend manieren met je door om dit online te realiseren!

Passieve inkomsten genereren met affiliate marketing 1)

Vanzelfsprekend begin ik met affiliate marketing. Dit is namelijk een online verdienmodel waar ik de afgelopen jaren erg overtuigd van ben geraakt. En deze mag dan ook zeker niet aan dit rijtje ontbreken. Affiliate marketing stelt je in staat om online inkomsten te genereren. Daarnaast is het een erg toegankelijk verdienmodel, waar zowel ervaren marketeers als nieuwelingen mee aan de slag kunnen.

Hoe werkt het genereren van passieve inkomsten met affiliate marketing? 

Het idee is heel simpel, je zet een campagne op en zorgt ervoor dat bezoekers je website of ander medium weten te vinden. Dit kan door SEO, SEA, Facebook advertenties en noem maar op. Wanneer je eenmaal de bezoekers hebt en inkomsten ontvangt, dan is het mogelijk om geld te verdienen op momenten dat je niet eens aan het werk bent. We spreken dan dus van een passief inkomen.

Passieve inkomsten met een webshop 2)

Een webshop is over het algemeen 24/7 open. En dus ook op momenten dat je niet eens aan het werk bent. Door de zeer ruime openingstijden, kan het zomaar zijn dat er ‘s avonds laat nog een bestelling wordt geplaatst. De webshop doet dan dus eigenlijk jouw werk en op het moment dat jij de bestelling binnenkrijgt, staat het geld al bijna op je rekening.

Dit is dus weer een vorm van passieve inkomsten. De ruime openingstijden van webshops, zijn dan ook de reden waarom webshops zo populair zijn onder een grote groep ondernemers. Er zit natuurlijk nog wel genoeg werk aan, maar je kunt geld verdienen op momenten dat je iets anders aan het doen bent dan werken.

passief inkomen webshop

Downloadbare producten verkopen 3)

Dit is een manier die ook al jarenlang erg populair is. Marketeers zijn het er meestal wel mee eens dat digitale producten de beste producten zijn om te verkopen. Dit komt onder andere doordat er weinig dienstverlening nodig is, je niet met verzending te maken hebt en doordat het geld na het ontvangen van een bestelling nagenoeg direct op je rekening staat.

Doordat je inkomstenbron vrijwel volledig geautomatiseerd kan worden, spreken we ook hier van passieve inkomsten! Er zijn zeer veel downloadbare producten, denk aan muziek, video’s, e-books en ga zo maar door!

Een passief inkomen met SaaS 4)

Software is al jarenlang een zeer interessant en populair verdienmodel. Ook software is meestal een downloadbaar product en tegenwoordig ook een online dienst. Denk bijvoorbeeld aan marketing software, die online gebruikt kan worden. Je betaalt dan maandelijks een x-bedrag en hierdoor kun je dan weer gebruik maken van een software pakket.

Dit is precies de betekenis achter Saas (Software as a Service). Wederom omdat het hier gaat om een online dienst en dus een digitaal product, kan het proces vrijwel volledig geautomatiseerd worden en kan er dus op passieve basis geld worden verdiend.

Geld verdienen met Youtube 5)

Geloof het of niet, maar ook met platformen als Youtube kun je passief inkomsten genereren. Wanneer je een video maakt en deze op Youtube zet, dan is het werk gedaan. Je video is vervolgens 24/7 bereikbaar en kan dan dus ook 24/7 geld opleveren.

Bij Youtube ontstaan de inkomsten over het algemeen uit advertenties. Deze advertenties worden gedurende de hele dag weergegeven op jouw video en dus kun je over de hele dag geld verdienen aan dezelfde video, zelfs wanneer je ligt te slapen! Hierdoor kan dit dus ook gezien worden als passieve inkomsten.

geld verdienen youtube

Bloggen voor inkomsten 6)

Met bloggen kun je op verschillende manieren geld verdienen. Veel bloggers promoten eigen producten of werken met advertenties. Hoe dan ook, met bloggen kun je dus ook passief geld verdienen. Een blog is namelijk ook 24 uur per dag bereikbaar en bezoekers kunnen op de gekste momenten op jouw blog terechtkomen en dus ook wanneer jij helemaal niet aan het werk bent!

Zolang een blog inkomsten kan genereren op momenten dat je er helemaal niet mee bezig bent, is er dus sprake van passieve inkomsten!

Producten verkopen via Ebay 7)

Op Ebay kun je eenvoudig producten verkopen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Wanneer je een advertentie op Ebay zet, kunnen jouw aangeboden producten 24 uur per dag verkocht worden. Het leuke aan Ebay is, dat klanten direct kunnen betalen en daardoor kun je dus 24 uur per dag automatisch verkopen.

Het is dan ook mogelijk om hier geld mee te verdienen op momenten dat je gewoon ligt te slapen of aan het sporten bent! Je moet dan nog wel in de meeste gevallen de producten opsturen, maar kunt wel letterlijk geld verdienen terwijl je niet aan het werk bent!

Digitale producten verkopen zonder website 8)

Er zijn verschillende platforms waar je digitale producten kunt verkopen zonder eigen website. Een erg bekend platform hiervoor is Fiverr. Bij Fiverr kun je bijvoorbeeld een e-book te koop zetten, nadat de betaling ontvangen is kan de bestelling direct digitaal worden verzonden.

Ook dit is 24/7 mogelijk en je hoeft er niets voor te doen. Verkoop je dus een digitaal product via dit platform, dan heb je te maken met passieve inkomsten. Nog een bekend voorbeeld is Udemy. Bij Udemy kun je digitale cursussen aanbieden. Wanneer iemand deze koopt, verdien je daar dus geheel passief geld mee!

Geld verdienen met een geautomatiseerd e-mailsysteem 9)

E-mail kan 24/7 worden ingezet. Wanneer je een website hebt met een opt-in formulier dan kan iemand zijn e-mailadres achterlaten (inschrijven voor een nieuwsbrief). En vervolgens kun je geautomatiseerd een e-mail sturen met een aanbieding.

Dit kun je zelfs toepassen zonder het hebben van een eigen website. Online tools als mailerlite bieden een compleet pakket dat gericht is op e-mailmarketing. In dit pakket zitten zelfs Cloud-based templates die je kunt inzetten als landingpage. Een eigen website is dus niet nodig om op deze manier een passief inkomen te genereren!

e-mail marketing

Online beleggen (Let op, erg riskant en je kunt er je inleg mee verliezen) 10)

Om online te kunnen beleggen is er natuurlijk wel wat kennis nodig, maar wanneer je deze hebt of het zou willen leren dan is het zeker een manier om passief geld te kunnen verdienen! Online beleggen gebeurt bij een online broker, deze biedt de juiste tools om te kunnen beleggen.

Bij beleggen is het mogelijk om geld te verdienen wanneer je slaapt of in de sportschool bent. Hoewel het mogelijk is om er geld mee te verdienen, vind ik het persoonlijk wel de meest gevaarlijke manier. Je kunt er namelijk ook heel snel, heel veel geld mee verliezen. Denk daarom goed na of dit wel echt iets voor je is! Mocht je er toch interesse in hebben, maar beschikken over weinig kennis dan is een online cursus beleggen natuurlijk verstandig om te doen!