fbpx

Top 5 affiliate netwerken Nederland

Laatste update op 13 februari 2024 door: Ricardo Verboom

In dit bericht ga ik het hebben over een 5 affiliate netwerken van Nederlandse bodem, waar ik zelf de beste ervaringen mee heb. Voordat ik begin met het lijstje wil ik nog even doornemen waarom het interessant kan zijn om je op zo’n netwerk aan te melden.

Een netwerk wordt verdeeld onder twee soorten account, een publisheraccount of een adverteerderaccount. Hieronder de verschillen:

Publisheraccount: Een publisheraccount is bedoeld voor mensen die graag producten willen promoten van andere bedrijven. Deze mensen worden dan ook wel affiliates genoemd. Ik ben zelf een affiliate en de kans is groot dat jij dit ook bent of wilt worden.

Adverteerderaccount: Adverteerders zijn de bedrijven die producten en diensten aanbieden en gebruik maken van een netwerk van affiliates (publishers) die deze gaan promoten. Adverteerders betalen een vergoeding per sale/lead of action.

Dit zijn dus de verschillende tussen de accounts en deze kennis kun je gebruiken voor het aanmelden voor een juist account. Laten we het nu hebben over mijn top 5 favoriete affiliate netwerken.

affiliate netwerken nederland

1.) Daisycon – Waarschijnlijk het meest bekende affiliate netwerk van Nederlandse bodem

Daisycon is een affiliate netwerk van Nederlandse bodem met een zeer groot campagnes waaruit je kunt kiezen. Daisycon is misschien wel het bekendste netwerk en waarschijnlijk ook het oudste netwerk. Ik ontdekte Daisycon zelf ergens in 2010 en ben toen begonnen met het promoten van een aantal producten. Mijn eerste succesvolle campagne was die van de Telegraaf, waarbij nieuwe leden een gratis telefoon kregen.

Bij Daisycon kun je terecht voor een breed aantal campagnes, van verzekeringen tot aan datingsites en nog veel meer! Daisycon biedt wel de beste tools voor energie, verzekeringen en televisie/internet-aanbieders. Bezoek Daisycon.

Voordelen Daisycon:

 • Zeer goede commissies
 • Betrouwbaar
 • Keuze uit zeer veel campagnes van grote bedrijven

Nadelen Daisycon:

 • Soms lang wachten op goedkeuring van campagnes
 • Vooral bij energie en verzekeringen zeer lang wachten op uitbetalingen

affiliate netwerk daisycon

2.) Paypro – Heeft veel weg van Clickbank, maar dan is het een 100% Nederlands affiliate netwerk

Paypro en Clickbank in één zin, waarom ook niet? Ik vind persoonlijk dat Paypro de Nederlandse variant van Clickbank is. Bij Paypro vind je over het algemeen online producten, dus e-books, online cursussen en software. Daarnaast kun je als adverteerder ook gebruik maken van de betaalmogelijkheden die Paypro biedt inclusief betaalpagina’s.

Wanneer je dus op zoek bent naar digitale producten om te promoten, dan is dit affiliate netwerk de beste optie! Ook is dit een netwerk dat al heel lang bestaat en keurig op tijd betalingen verricht aan affiliates. Bezoek PayPro

Voordelen Paypro

 • Zeer hoge commissies
 • Betrouwbaar
 • Digitale producten en dus snelle validaties

Nadelen Paypro

 • Veel campagnes van slechte kwaliteit
 • Veel campagnes met schreeuwerige content (salespages)

paypro affiliate netwerk

3.) Tradetracker – Valt onder de grotere affiliate netwerken Nederland

Tradetracker mag zeker niet aan mijn lijstje ontbreken en hoewel ik er tegenwoordig eigenlijk geen gebruik meer van maak, heb ik dit vroeger wel veel gedaan. Van verschillende kanten hoor ik dat Tradetracker nog steeds een super netwerk is!

Bij tradetracker vind je campagnes van grote bedrijven. Daarnaast biedt tradetracker een aantal speciale tools, zoals feeds. Met deze feeds kun je in een handomdraai een webshop opzetten, met de producten van een aanbieder. Voor elke sale krijg je een commissie en je loopt zelf geen risico’s omdat je een affiliate bent.

Vroeger maakte ik veel gebruik van dit soort tools en hadden websites voor reizen en online webshops mijn voorkeur.

Voordelen Tradetracker

 • Tradetracker werkt samen met grote aanbieders
 • Redelijke commissies (verschilt heel erg per niche)
 • Zeer veel campagnes, zowel nationaal als internationaal

Nadelen Tradetracker

 • Het aanmeldproces voor een campagne kan lang duren
 • Het kan lang duren voordat commissies worden goedgekeurd

nederlands affiliate netwerk tradetracker

4.) Awin – Een combinatie van Zanox en Affiliate Window

Een paar jaar geleden hebben Zanox en Affiliate Window hun krachten gebundeld. Het resultaat: een heel groot netwerk en marktleider wanneer het om affiliate netwerken gaat.

Bij Awin vind je een grote diversiteit aan campagnes. Ik denk dat er geen enkele affiliate marketeer is, die hier niet kan slagen. Het aanbod is zo groot en divers dat er voor iedereen wel een mooie campagne tussenzit om te promoten.

Bij Awin vind je ook aanbieders van verschillende niveau’s. Zo vind je er dus multinationals, maar ook kleinere bedrijven met producten die je kunt promoten.

Voordelen Awin

 • Zeer betrouwbaar
 • Bij sommige campagnes hele hoge commissies
 • Een groot aanbod campagnes
 • Een erg overzichtelijk dashboard en campagne marktplaats

Nadelen Awin

 • Betalingen kunnen soms lang duren
 • Helaas is de kwaliteit van sommige aanbieders erg laag
 • Bij verschillende aanbieders van prijzige producten erg lage commissies

awin.com affiliate campagnes

5.) Bol.com – De winkel van allemaal en het partnerprogramma van allemaal!

In welke niche je ook zit, er is altijd wel een product te vinden bij Bol.com. In sommige niches is het gewoon heel lastig om een product te vinden dat je kunt promoten. Daar is dan Bol.com vaak de redder in nood!

Door het enorme aanbod kun je er voor vrijwel iedere niche iets vinden. Een mooi voorbeeld is dat ik ooit een nichesite over het trainen van honden had en ik was op zoek naar producten die iets met het trainen van honden te maken hadden.

Naast boeken, waren er ook zeer veel artikelen die ik kon promoten. Dit was voor mij in die tijd een goede oplossing om te stoppen met Google Adsense en ondanks dat de commissies laag waren, verdiende ik aanzienlijk meer dan met Adsense!

Voordelen Bol.com

 • Een zeer groot en divers aanbod
 • Snelle betalingen
 • Makkelijk te registreren en goedgekeurd te worden

Nadelen Bol.com

 • Lage commissies

bol.com partnerprogramma

Meer affiliate netwerken Nederland

Natuurlijk zijn er nog veel meer affiliate netwerken in Nederland. Deze ga ik echter (nog) niet aan de lijst toevoegen omdat ik te weinig ervaring heb met deze netwerken om er goed over te kunnen oordelen.

Het lijstje dat je hierboven vindt, bestaat uit netwerken uit Nederland of met een Nederlandse oorsprong. Ook zijn dit netwerken waarvan ik campagnes heb gepromoot en ook daadwerkelijk betalingen heb mogen ontvangen (recent of in het verleden).

Veel succes met deze netwerken! Wil je nog meer ontdekken over affiliate marketing? Op deze website kun je veel informatie vinden! Niet wat je zoekt? Stuur mij dan een mailtje, dan kan ik er misschien een mooi blogbericht over maken!